[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 4. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. May 2000 19:19 (GMT+01:00)

Okršaj snaga bezbednosti i islamskih pobunjenika na jugu Filipina

Stradalo dvoje talaca

MANILA - Tela dvoje stranih turista, koji su bili u grupi od 21 taoca koje na jugu Filipina drže pripadnici muslimanske ekstremističke grupe Abu sajaf, pronađena su u noći između utorka i srede , posle okršaja između filipinskih snaga bezbednosti i pobunjenika.

Jedna lokalna televizijska stanica javila je da su ubijeni žena i muškarac bele puti, ali je portparol filipinske vojske izjavio da nema nezavisnu potvrdu te vesti.

Nacionalnost

Među taocima su 10 Maležana, tri Nemca, po dva Francuza, Južnoafrikanca i Finca i po jedan Libanac i Filipinac. "Abu sajaf" je jedna od dve muslimanske grupe koje se bore za stvaranje islamske države na jugu Filipina.

Jedan od zvaničnika lokalne policije u sredu je saopštio da je akcija koja je u medijima opisana kao okršaj dve strane u stvari bila vojna operacija spasavanja talaca. Prema nezvaničnim izveštajima, strahuje se da tokom tog pokušaja nije stradalo dvoje već desetoro talaca.

"Grupa 'Abu sajaf" nam je javila da je dvoje talaca mrtvo. Oni su pozvali i rekli da ne znaju koje su oni nacionalnosti, ali da je jedno žena, a drugo muškarac. Naglasili su da oni nisu ubili taoce i precizirali da je muškarac umro od zalutalog metka, a žena od srčanog udara", prenela je televizija ABS.

Filipinske snage bezbednosti, međutim, nisu ubeđene da je priča išla takvim tokom jer je vođa te grupe Abu Sajafa još u prekjučerašnjem intervjuu datom lokalnom radiju najavio da će, ukoliko vlada ne povuče svoje trupe, otmičari "prirediti iznenađenje" i možda likvidirati dvoje talaca.

Taoci su oteti 23. aprila iz odmarališta na Maleziji i odvedeni na ostrvo Džolo na Filipinima, oko sat vremena vožnje čamcem.


vesti po rubrikama

^svet

16:08h

Harare: Mugabe sebe proglasio "šampionom demokratije i pravde"

17:02h

Špegelj, bivši ministar odbrane: Vlast kriva za zločine

18:23h

Makedonija i dalje bez nacionalnog praznika

18:34h

Pripadnici UN u Sijera Leoneu na meti pobunjenika

19:19h

Okršaj snaga bezbednosti i islamskih pobunjenika na jugu Filipina

23:15h

Slovenija Bajuk premijer

     


     


FastCounter by LinkExchange