[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 22. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


21. Apr 2000 15:30 (GMT+01:00)

Milo Đukanović putem Interneta odgovorio i na pitanja "Glasa"

Savezni izbori još nisu aktuelni

Sukobi u SNP-u izbiće na videlo posle lokalnih izbora

PODGORICA - Crnogorski predsednik, Milo Đukanović, rekao je da bi raspisivanje saveznih izbora predstavljalo samo novu farsu i poslužilo kao nova kupovina vremena za učvršćivanje "Miloševićeve torture". On je rekao da savezni izbori još nisu aktuelni i da koalicija na vlasti u Crnoj Gori još nije o tome razgovarala.

Prvi put odgovarajući na pitanja postavljena putem Interneta, među njima i "Glasa", Đukanović je rekao da očekuje da će na prevremenim lokalnim izborima u Podgorici i Herceg Novom koalicija "Jugoslavija - SNP - Momir Bulatović" doživeti veoma loš politički rezultat, "te da će tek tad izbiti na videlo sukobi i borba za vlast u vrhu SNP-a".

Šta ću u Beogradu?

Na naše pitanje da li sme da dođe u Beograd, crnogorski predsednik je podsetio da je poslednji put bio u jugoslovenskoj prestonici početkom 1999. godine.
- Kad bih imao potrebu da idem u Beograd, svakako bih tamo bio vodeći računa o vlastitoj bezbednosti i računajući na sva zlodela koja je beogradski režim do sada počinio prema svojim političkim neistomišljenicima.

- Posle njihovog poraza na izborima u Podgorici i Herceg Novom, krenuće optužbe ko je doprineo stvaranju jedne neprirodne koalicije u koju se utopila SNP - rekao je Đukanović, dodajući da ne bi želeo da se stekne utisak da bilo ko doprinosi njihovim unutrašnjim raskolima, niti ih lično priželjkuje. On je ponovio da bi bilo dobro da svi u Crnoj Gori, pa i SNP, "bez obzira ko je na čelu ove stranke, shvate da imaju svoju državu, da je ta država Crna Gora i da treba da prestanu s anticrnogorskim delovanjem".

Đukanović je istakao da će Crna Gora "znati i moći da se odbrani ukoliko predsednik SRJ pokuša da isprovicira sukob u Crnoj Gori". On je ocenio da Crna Gora pokazuje dovoljno strpljenja da joj se Srbija pridruži u razvoju demokratije, ekonomije i integracije, ali da Crna Gora nema nameru da se, čekajući, odrekne prava na budućnost.

"U tom slučaju Crna Gora će, bez obzira na međunarodnu zajednicu, iskoristiti svoje pravo da organizuje referendum i izjasni se o eventualnoj državnoj samostalnosti", rekao je Đukanović.

Crnogorski predsednik je naveo da je spreman na izvinjenje svima u Dubrovniku i okolini koji su bili neposredno pogođeni zbog učešća Crnogoraca u sastavu bivše JNA. On je istakao da nikad nije sporio odgovornost i Crne Gore i njega lično kao predsednika Vlade u ovom periodu za ono što se dogodilo oko Dubrovnika, niti za ukupan negativan rasplet na političkoj sceni bivše Jugoslavije.

On je dodao da bi se, ipak, moralo razmisliti o tome ko je, pre njega, u obavezi da se izvini svim jugoslovenskim narodima.

E. G.


vesti po rubrikama

^politika

15:10h Bujanovac: Ubijena dva Šiptara, ranjena dva policajca
15:15h Neizvesna sudbina Srba u mitrovačkm zatvoru
15:25h Ivanović, posle razgovora s Vilijemom Nešom: Podrška povratku Srba
15:30h Milo Đukanović: Savezni izbori još nisu aktuelni
15:50h

Orlić: Opozicija sledeće nedelje na okupu

16:00h Banja Luka: Održan prvi Sabor DSP-a
16:15h Ko je ovaj čovek: Ljubiša Ristić
16:20h Počeo skup Srba iz otadžbine i dijaspore u Atini
16:55h Zbog "kleveta i laži" u Leskovcu: SPO i DS tuže šefa SPS
17:00h Nenad Đorđević u Budvi
17:45h Borivoje Urošević, predsednik SO Kušumlija, podneo ostavku
18:00h Milan Milutinović izašao iz bolnice
23:16h Poruka opoziciji iz Atine: Jedna lista, uslov za pomoć
   


     


FastCounter by LinkExchange