[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS JAVNOSTI” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 27. Februar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


26. Feb 2000 16:43 (GMT+01:00)

U petak uveče na Novom Beogradu iz "kalašnjikova" izrešetan Radislav Trlajić

Bata Trlaja nije umakao rafalima

Trlajić, iako ranjen, uzvratio paljbu. Policija pronašla dva automata, pištolj i "audi", u kome se nalazio treći "kalašnjikov"

BEOGRAD - Ispred ulaza u zgradu broj 142 u Ulici dr Ivana Ribara, u Novom Beogradu, u petak uveče oko 22,30 sati izrešetan je Novobeograđanin Radislav Trlajić (1963), zvani Bata Trlaja, lider novobeogradske ekipe.

Na Trlajića su, kako se pretpostavlja, pucala trojica nepoznatih napadača iz "kalašnjikova" kalibra 7,62 mm. Motiv likvidacije za sada je nepoznat.

Trlajić je, kako "Glas" saznaje, neposredno pred pucnjavu krenuo svojim automobilom "BMV", beogradske registracije, ka zgradi broj 118 u Dr Ivana Ribara, gde živi, koja se nalazi na oko 500 metara od mesta gde je ubijen.

Dok je kolima prilazio zgradi verovatno je primetio napadače koji su mu napravili "sačekušu". Kada je ugledao klopku, Trlajić je dao gas i počeo da beži ka suprotnom kraju naselja. Ali, napadači su zapucali iz "kalašnjikova".

Posle dve stotine metara Trlajić je najverovatnije ranjen, zbog čega je izgubio kontrolu nad automobilom, koji je skrenuo s puta. "BMV" je sleteo u jarak i prevrnuo se. Trlajić je, iako ranjen, ostavio vozilo sa upaljenim motorom i trčeći krenuo ka obližnjim zgradama. Pod rafalima uspeo je da pretrči stotinak metara preko livade.

Međutim, trojica napadača su ga sustigla i izrešetala hicima iz "kalašnjikova". Žrtva je pala na pločnik ispred broja 142, a napadači su pobegli kolima.

Kako "Glas" saznaje, policija je prilikom uviđaja u krugu od dvesta metara od beživotnog tela Radoslava Trlajića pronašla dva "kalašnjikova" i jedan pištolj, okvir za automatsko oružje i mnogo čaura različitog kalibra. Pretpostavlja se da je pištolj, pronađen kod kamionske prikolice, Trlajićev i da je najverovatnije Trlaja uspeo da uzvrati vatru. Ubice su posle zločina pobacale oružje.

Jedan "kalašnjikov" policija je pronašla na obližnoj čistini, dok je drugi odbačen na samo dvadesetak metara od mesta likvidacije.

Beogradska policija je, kako "Glas" saznaje, u toku noći započela potragu za napadačima. U blizini skretanja za auto-put Beograd- Niš, u Ulici omladinskih brigada, pronađen je automobil "audi" bez registarskih tablica, kojim su, kako se pretpostavlja, napadači udaljili.

Automobil je zatečen napušten i u njemu je pronađen i treći "kalašnjikov", dok su se na zadnjem sedištu nalazili delovi odeće. Međutim, u "audiju" nisu pronađeni nikakvi otisci ili bilo kakav trag koji bi doveo do napadača.

Prilikom žestoke pucnjave nekoliko metaka je prošlo kroz prozore stanova u naselja "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu. Rafalima iz "kalašnjikova" su izrešetani i nekoliko parkiranih automobila, kao i obližnji ulazi.

Prijatelj sa Divcem

Radislava Trlajića su smatrali liderom novobeogradske grupe. Samo jednom je bio u zatvoru (tri meseca) zbog oružene pljačke nekoliko kilograma zlata u Bijeljini. Nije voleo da ga nazivaju kriminalcem, jer se tako nije osećao. Bio je nerazdvojni prijatelj sa Mihajlom Divcem, tadašnjim vođom Novobeograđana (ubijen 1995. godine ispred novobeogradskog hotela "Putnik"), kao i sa voždovačkim klanom na čijem čelu je bio Goran Vuković. Pored restorana FK Bežanija držao je i jednu od prvih teretana u Novom Beogradu.

Prema sopstvenom priznanju, tu su vežbali svi momci iz ovog dela grada, a u teretani se negovao kult viteštva i sporta. Svojevremeno, Trlajić je Kristijana Golubovića (trenutno je u grčkom zatvoru na izdržavanju kazne) nosio na leđima kada je pobegao skokom kroz prozor iz sudnice Petog opštinskog suda u Beogradu. Međutim, posle su se sukobili. Trlajićevo ime vezivalo se za mnoge toples barove po Beogradu, Batajnici, Staroj Pazovi, Inđiji i drugim vojvođanskim mestima. Navodno mnogim noćnim klubovima je pozajmljivao igračice iz Rusije, Ukrajine i Rumunije. Trlajić je bio veliki protivnik narkotika i alkohola, ali njegovi prijatelji tvrde da je u poslednje vreme poklekao pred ovim porokom. Navodno, za vreme demonstracija Koalicije "Zajedno" 1996/97. viđen je sa momcima "naoružanim" bejzbol palicama koji su presreli grupu pristalica opozicije ispred bioskopa "Jugoslavija" u Novom Beogradu.

Očevici tvrde da je 13. oktobra 1999. godine, takođe, viđen sa grupom mladića, ispred benzinske pumpe "Dejton" u Novom Beogradu koja je presrela kolonu pristalica Saveza za promene. Kolonu je predvodio lider Socijaldemokratije Vuk Obradovića, a u napadu od udaraca bejzbol palicama lakše i teže je povređeno nekoliko osoba. U poslednje vreme nalazio se na jednom od rukovodećih mesta u FK Bežanija, koji ima i sportsku kladionicu.

Nigde bez pancira

Radislav Trlajić se poslednjih godina nije odvajao od pancirnog prsluka, tvrde njegovi prijatelji. Govorio je da mu je nekoliko prijatelja podmuklo ubijeno, iz zasede i s leđa i da zato ništa ne bi trebalo prepušti slučaju. Nije poznato zašto u trenutku pucnjave u petak uveče na sebi nije imao pancir.

Kokainska afera

Trlajića su oni koji ga nisu voleli povezivali i sa trgovinom narkoticima, ali to zvanično nije potvrđeno. Beogradska policija uhapsila ga je marta 1998. godine kao aktera "kokainske afere". Tom prilikom Trlajić je sa četvoricom prijatelja uhapšen u pošti na Bežanijskoj kosi, kada je čekao da preuzme paket sa 3.800 grama čistog kokaina, čija je ulična vrednost oko dva miliona maraka. Kako je saopštila policija, Trlajiću je, preko izvesnog Karlosa iz Kolumbije, poštom iz Hondurasa stizao kokain. Posle policijskog saopštenja organizovao je konferenciju za novinare i demantovao sve navode. Saslušan je pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu i pušten da se brani sa slobode. Naknadno, oslobođen je svih optužbi.

Pucnjava u restoranu

U bašti Trlajićevog restorana FK Bežanija, 16. avgusta 1993. godine, hicima iz "kalšnjikova" NN ubica je izrešetao njegovog prijatelja Slavišu Pavića-Pirketa. Tom prilikom teže i lakše je ranjeno desetak osoba. Trlajić se posle tog napada pitao "gde je tu čast, viteštvo, ljudskost", a optuživao je da su to počinili narkomani i alkoholičari.

Razlaz sa Miljakovcem

Sredinom prošle godine Trlajić je prekinuo sve kontakte, kao i tesnu saradnju sa momcima sa Miljakovaca. Trlajić je bio dobar prijatelj i sa komšijom Draganom Nikolićem-Gagijem, koji se trenutno nalazi u inostranstvu, a koga zamenik okružnog javnog tužilac u Beogradu sumnjiči da je 15. januara učestvovao u pucnjavi na Arkana. Sa Nikolićem je Trlaja prekinuo kontakte gotovo u isto vreme kada i sa Miljakovčanima.

S.K.


vesti po rubrikama

^politika

15:10h

Dušan Mihajlović o svom sukobu sa zakonom

15:15h

Ko je ovaj čovek - Mirko Marjanović

15:20h

Priština: Kosovo dobija novu vladu

15:40h

Trajković, bivši savetnik Miloševića, tvrdi: Loše vlada lepo peva

16:00h

Američki vojnici nasrnuli na dvojicu Srba

16:10h

Dok jedne vraćaju druge iseljavaju

16:30h

Istraživanje u Skupštini Crne gore: Šampion u replikama

17:00h

Batić o solunskom sastanku: Sprečili neistine o Kosmetu

17:20h

Bivši rukovodilac "Bore i Ramiza" demantuje Kfor: Protivpožarni sistemi postoje

17:45h

Sportski centar u Prištini izgrađen samodoprinosom građana

17:55h

Veliki požar uništio najveću prištinsku sportsku halu: Nema više "Bore i Ramiza"

18:30h

LSV održala kongres u Novom Sadu: Vojvodina neće velikog brata

22:15h

"Požar podmetnut"

22:38h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije: U Hag svi učesnici sukoba

 

^društvo

16:21h

Dr Dušan Beleslin o štetnosti lekova kojima je istekao rok

17:52h

Snežana Stošković iz JCK o humanitarnoj pomoći: Lekove raspoređuje Ministarstvo zdravlja

18:02h

Kraljevo: Srednjoškolci u dugim kolonama

18:18h

Na konferenciji advokata Srbije saopšteno: Velika najezda nadripisara

19:05h

Dr Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose: Autonomija u modi

22:22h

Novi Sad: Stiglo 207 tona lož ulja EU

 

^ekonomija

17:19h

Steljić, direktor Jubanke: NBJ nam duguje milijardu dinara

18:50h

Zbog hronične nestašice deviza, šticovani kurs stigao do 30 dinara

 

^svet

16:13h

Šisel i Hajder oštro zapretili partnerima u Briselu

16:23h

Predsednik Ustavnog saveta Francuske poklekao pred optužbama

16:27h

Kaznene mere EU protiv Beča najviše koče rad diplomatije

17:08h

Direktor austrijske TV ORF strahuje za njenu nezavisnost

17:14h

Putinov "brifing" s liderima ruskih parlamentarnih stranaka

18:33h

Špegelj: HV tajno ratovala u Bosni

 

^hronika

16:06h

Otpušteni radnici ABC "Grafike" obratiće se SGS

16:34h

U petak uveče na Novom Beogradu iz "kalašnjikova" izrešetan Radislav Trlajić

18:05h

Veštaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu o lečenju četvorogodišnje Mile Andrić (2)

22:45h

Pretučen student Miloš Došen

22:53h

Ubijen lekar Josif Vasić, član SNV KiM

00:12h

Saopštenje noćne redakcije "Glasa javnosti": Teškom mukom do čitalaca

 

 

^reportaža

15:51h

Reporter "Glasa", od punkta do punkta, između Užica i Bijelog Polja

16:16h

Na mestu nekadašnjeg Soko-grada niče veliki manastirski kompleks

16:43h

Čečenski zarobljenik, moskovski biznismen Stanimir Petrović (13)

17:30h

U Prirodnjačkom muzeju Amerike otvoren novi planetarijum

 

^kultura

14:55h

Film "Nebeska udica" u svim bivšim jugoslovenskim republikama

15:07h

Minimaks privremeno napustio "Pink" televiziju: Veoma sam povređen

15:36h

Nagrade za Holivud stalno se množe: Oskari, maline, anđeli

16:11h

"Glas" saznaje: Anica Dobra u novom filmu Darka Bajića

16:58h

Rik Grifin: Psiho - kabala

17:17h

Di-džej Jakov, šofer psihodeličnog transa

 

^sport

14:15h

Zapaženi rezultati naših predstavnika na Svetskom kupu u snoubordu

14:30h

Španski novinari tvrde da je Maradona žrtva svojevrsne otmice

14:40h

Hrvatski košarkaški as Rađa o sebi, Hrvatskoj, nekadašnjoj i sadašnjoj Jugoslaviji

17:22h

Rad lako i ubedljivo rešio derbi sa Milicionarom - 3:0

17:28h

Iznenađujuće dobar Zemun raspršio šampionske snove crveno-belih

17:37h

Buran remi Vojvodine i Sutjeske u Novom Sadu - 1:1

 

^intervju

14:35h

Advokat Slobodan Šoškić, o Zakonu o javnom informisanju i njegovoj primeni: Odmazda je cilj zakona

16:05h

Dr Zoran Stojiljković o tome kome je pretio, a šta obećavao predsednik SRJ na kongresu socijalista

 

^slobodno vreme

19:30h

Horoskop za nedelju

      


FastCounter by LinkExchange