GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Subota 05. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Updated:
05/06/99 00:00 (GMT +01:00)

Najnovije vesti...

Video galerijaVideo galerija

English

Francais

Deutsch

Italiano


Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Tražimo saradnike...


POŠTOVANI KORISNICI,

ZBOG USLOVA OTEŽANIH NAPADOM NATO NA ELEKTROENERGETSKI SISTEM SRBIJE POSTOJI MOGUĆNOST DA PREGLEDI VESTI "GLASA JAVNOSTI" NA INTERNETU STIŽU SA ZAKAŠNJENJEM.Batajnica ponovo na meti

BEOGRAD - Avijacija NATO gađala je u petak u 9.15 sati sa dva-tri projektila rejon Batajničkog aerodroma.

Iz pravca Batajnice se video gust crni dim, nastao sagorevanjem preostalih buradi sa uljem. Žrtava u novom napadu nije bilo.

Snažna detonacija, koja se u petak u 11.50 čula u Beogradu, posledica je probijanja zvučnog zida.

Sirene su u glavnom gradu SRJ oglasile prestanak prethodne vazdušne opasnosti još u četvrtak u 14.44, a protekla noć bila je tek druga od početka agresije bez uzbune u Beogradu.

NOVI SAD - U Novom Sadu je u petak u 9.15 časova odjeknulo više detonacija iz praca Fruške Gore.

Pretpostavlja se da su mete avionima NATO bili objekti u okolini fruškogorskih sela Brankovac i Čot.

ŠABAC - U Šapcu je, neposredno po oglašavanju vazdušne opasnosti, u petak u 9.20 časova, odjeknulo nekoliko detonacija.

Avioni NATO ispalili su dva projektila na ciljeve između sela Uzveće i Mačvanski Pričinović, od kojih jedan nije eksplodirao.Evropska unija spremna da preuzme obaveze oko obnove Kosova

KELN - Evropska unija (EU) spremna je da preuzme organizaciju prelazne civilne uprave na Kosovu, kao i da prihvati značajnu ulogu u posleratnoj obnovi Kosova.

Na Samitu EU koji je u petak u rano popodne završen u Kelnu zatraženo je od Komisije EU da već do kraja juna izradi predloge za stvaranje agencije koja bi se bavila sprovođenjem programa obnove. Ta agencija trebalo bi već do kraja leta da započne da radi. Istovremeno, EU je pozvala i druge zemlje da daju što je moguće velikodušnije priloge.

Na samitu, poslednjem u organizaciji Nemačke koja je do 1. jula predsedavajući EU, izrečeno je mišljenje da bi za finansiranje povratka izbeglica odmah mogla da budu stavljena na raspolaganje sredstva od oko 400 miliona maraka iz postojećih rezervi budžeta EU.

Evropska komisija potom treba da preispita iz kojih bi drugih izvora bio finansiran povratak, odnosno da li bi morala da se donese odluka o dodatnom budžetu za 1999. godinu.

EU je izrazila i spremnost da vodi prelaznu civilnu upravu na Kosovu koja bi imala jasne odgovornosti i nadležnosti. U dokumentima samita se naglašava da bi ta civilna uprava trebalo da ima "autoritet i ovlašćenja da deluje kao partner međunarodne zajednice i tako obezbedi delotvoran proces obnove i rehabilitacije".Susret predstavnika NATO i VJ u subotu

BRISEL - Vojni predstavnici NATO, sastaće se u subotu u 9 časova na jugoslovensko-makedonskoj granici sa predstavnicima Vojske Jugoslavije, saopštili su u petak diplomatski izvori u Briselu.

Kako javlja Frans pres, tim Zapadne vojne alijanse će predvoditi britanski general Majkl Džekson. Neki izvori u Briselu navode da će sa jugoslovenske strane sporazum, najverovatnije potpisati načelnik Generalštaba VJ, general-pukovnik Dragoljub Ojdanić. U ime NATO, sporazum bi trebalo da potpišu predsednik Vojnog komiteta, italijanski admiral Gvido Venturoni i vrhovni komandant NATO snaga za Evropu, američki general Vesli Klark.

Kako javljaju strane agencije, Jugoslovenska vojska zvala je u petak telefonom šefa operacija Glavnog štaba snaga NATO za Evropu u Monsu u Belgiji, tražeći uputstva kako da konkretno postupa pošto je predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević prihvatio uslove NATO za prekid bombardovanja.Postignuta saglasnost o tekstu rezolucije UN o Kosovu

KELN - Politički direktori ministarstava inostranih poslova sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G-7) saglasili su se u petak u ranim jutranjim satima o sadržaju nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Kako je u Kelnu saopštio predstavnik za štampu nemačkog Ministarstva inostranih poslova Martin Erdman, najverovatnije će o tekstu nacrta rezolucije već u nedelju, u Kelnu ili Bonu, razgovarati ministri inostranih poslova sedam najrazvijenijih zemalja sveta i Rusije.

Posle ministarskog sastanka G-8 u nedelju, tekst bi trebalo da bude upućen Ujedinjenim nacijama u Njujork, gde bi trebalo da započne formalna procedura za donošenje rezolucije o Kosovu.

Šef austrijske diplomatije Volfgang Šisel je izjavio da bi rezolucija mogla da bude usvojena u UN već u ponedeljak.

Jedan evropski diplomata je rekao da usvajanje rezolucije samo po sebi nije problem, već da je stavr u tome da li će njome biti obuhvaćena sva ključna pitanja za rešenje sukoba i očuvanje mira na Kosovu.

Najznačajnije među spornim pitanjima je ko će kontrolisati međunarodne mirovne snage na Kosovu. Diplomati spekulišu da bi ta misija mogla da bude pod okriljem UN, ali da će glavnu reč ipak voditi NATO.Černomirdin otkazao sastanak sa Ahtisarijem i Talbotom

HELSINKI - Specijalni izaslanik ruskog predsednika Viktor Černomirdin neće doputovati u petak u Helsinki, gde je trebalo da sa finskim predsednikom Martijem Ahtisarijem i zamenikom američkog državnog sekretara Stroubom Talbotom nastavi razgovore o mirovnom planu za Kosovo, saznaje se iz Ahtisarijevog kabineta.

Razlozi za otkazivanje Černomirdinog dolaska nisu, međutim, precizirani.

Ahtisari koji je iz Kelna oko podneva doputovao u Helsinki, razgovaraće u petak sa Talbotom.

Ahtisari je po dolasku na helsinški aerodrom izjavio da je on sada postao "garant" mirovnog plana koji je Beograd juče prihvatio.

Do susreta bi, međutim, moglo da dođe u slučaju da se pojave teškoće u realizaciji mirovnog plana, izjavio je portparol Viktora Černomirdina, Valentin Sergejev.Bler isključio mogućnost davanja imuniteta predsedniku SRJ

LONDON - Britanski premijer Toni Bler isključio je u petak mogućnost davanja imuniteta jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću protiv koga je Haški tribunal za ratne zločine prošle nedelje podigao optužnicu.

Na pitanje da li je Miloševićeva amnestija bila deo mirovnog sporazuma, šef britanske diplomatije Robin Kuk je rekao da "sigurno nije".

Prema Kukovim rečima, finski predsednik Marti Ahtisari je rekao da u susretima sa Miloševićem pitanje njegovog imuniteta ili amnestije "nijedna strana nikada nije pokrenula".Solana prvi sekretar EU za spoljnu politiku i bezbednost

KELN - Generalni sekretar NATO Havijer Solana imenovan je u četvrtak za prvog sekretara za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije (EU), javila je agencija Rojters pozivajući se na diplomatske izvore.

Kako je saopštio nemački kancelar Gerhard Šreder, Solana će
stupiti na dužnost krajem godine.Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine

Primirje ne zaustavlja eko katastrofu

BEOGRAD - Naša zemlja - naša budućnost - sačuvajmo je !, tematski je nazvan proglas Kofi Anana, generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se proslavlja 5.juna.

Podsećajući da je davne 1972. godine u Stokholmu, upravo na predlog jugoslovenske delegacije ustanovljen planetarni dan zaštite životnog okruženja, Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srbije ukazuje na sav besmisao obećanja Kofija Anana izrečenih u proglasu, da "svetska organizacija preuzima potpunu odgovornost za očuvanje naše planete budućim generacijama, dok na našim prostorima traju višenedeljna surova razaranja NATO avijacije".

I dok će u Japanu, koji je ove godine domaćin Svetskog dana zaštite životne sredine i drugim zemljama, govoriti o globalnim ekološkim problemima, dodeljivati nagrade i priznanja za doprinose očuvanju životne sredine, naše stanovništvo će još jedan dan čekati u skloništima. Ekolozi, oni hrabriji uputiće se u zaštićena prirodna staništa da provere da li je išta od prirodnog bogatstva preživelo razorna dejstva. U svom traganju oni će najčešće nailaziti na kratere od projektila i neeksplodirane kasetne bombe.

Od početka NATO agresije meta napada su, pored vojnih ciljeva, i najvredniji prostori, kao i zaštićene biljne i životinjske vrste. Među njima su i endemične reliktne vrste, neviđene na drugim staništima.

Nacionalni parkovi Kopaonik, Fruška Gora, Tara, Šar planina i Prokletije direktno su oštećeni udarima neprijateljskih projektila. Potpuno ili delimično uništena su prirodna dobra Grmije, Gazimestana, Obedske bare, Koviljskog rita... Mnoge biljne i životinjske vrste su uništene, razorena njihova staništa, pri čemu se neke uopšte ne mogu obnoviti.

Z.OstojićPrema procenama Izvršnog veća Vojvodine

Šteta 15 milijardi maraka

NOVI SAD - Prema poslednjim podacima Izvršnog veća AP Vojvodine na području Pokrajine u bombardovanju je stradalo više od 3.600 stambenih jedinica, a teško su oštećeni objekti 82 privredna kolektiva. Znatna razaranja pretrpela je i infrastruktura - granatiran je veliki broj saobraćajnica, elektroenergetskih postrojenja, oštećeni su kilometri vodovodne mreže i uništeno čak 11 mostova, od toga 7 prekodunavskih.

Procenjuje se, istina nezvanično, da je ukupna šteta od agresorskih dejstava samo u Vojvodini premašila sumu od 15 milijardi nemačkih maraka.

E.N.L.Beogradski zoološki vrt u nikad težoj situaciji

Kad tigar sam sebi odgrize šapu

BEOGRAD - Kad odjeknu detonacije, kad zadrhti tlo pod nogama najglasniji su majmuni. Najbliži srodnici čovekovi nikako da se naviknu. Do njihovog majmunskog mozga teško dopire ljudska glupost. Kad ljudi polude, životinjama je najteže.

Ovako bi najkraće mogao da glasi rezime priče o Beogradskom zoološkom vrtu ovih ratnih srbijanskih dana. Još od strašnog Drugog svetskog rata, kada je dva puta bombardovan, prestonički "vrt dobre nade" nije bio u nezavidnijoj situaciji.

Ono što je do pre samo neki mesec bilo nezamislivo danas je već surova realnost. Sa prvim mrakom i zvucima sirena pokraj kaveza šetaju čuvari s karabinima na gotovs, spremni da, ukoliko neka bomba padne u vrt,odmah ustrele sve "opasne zveri". A i hrane, kazuje direktor Vuk Bojović, samo što nije nestalo.

Tigar Paša je od nervoze sam sebi pregrizao šapu, tigrica Juliška reagujući nagonski već prvih dana bombardovanja proždrla je dva svoja mladunca, više od hiljadu jaja egzotičnih ptica sa svih krajeva sveta propalo je u inkubatoru bez struje, veoma retka velika sova ušara usmrtila je petoro mladih...

 

Prioriteti

Za slučaj "ne daj Bože" bombardovanja Beo zoo vrta čuvari imaju spisak životinja koje bi najpre trebalo likvidirati. Prvo bi od metka stradali lavovi, tigrovi, pume, risevi, ali i odrasle šimpanze koje sa svojom snagom šest muškaraca mogu da budu veoma opasne.

Posetilaca gotovo da nema. Samo u aprilu prošle godine, primera radi, kroz vrt je prošlo sto hiljada ljudi, a eto za svih pet meseci ove ratne godine jedva desetak hiljada.
- Ako ovakvo stanje, ne daj Bože, potraje moraćemo da ubijamo biljojede da bismo prehranili mesoždere... - kataklizmično zvuče reči direktora Bojovića.

Bila je sreda na četvrtak. Te noći kad smo posetili zoo vrt u prestonici su bili Ahtisari i Černomirdin. Nekima je mirisalo na mir. Pred rat rođeni nilski konjić Buca svakako nije ekspert za diplomatiju, no i on je te večeri bio neuobičajeno živahan. Šesto čulo, šta li...

Branku Stevanoviću, već deset godina noćnom čuvaru vrta o ramenu visi zapeti karabin. Nije pravo Branku. Deset godina radi u vrtu, skoro svaku životinju zna "u mali prst" i sad bi , da ne čuje zlo, neke od njih morao da ubije. Strese se i od same pomisli. Sa nama u obilazak vrta pod "ratnom opasnošću" kreću i Brankove priče.

Kad odjeknu detonacije, kad zadrhti tlo pod nogama najglasniji su, kaže, majmuni. Najbliži srodnici čovekovi nikako da se naviknu. Do njihovog majmunskog mozga teško dopire ljudska glupost. Paun Avram (imenovan po Avramu Izraelu) i vukovi nepogrešivo i mnogo pre sirena najavljuju NATO bombardere. Gadafijeva kamila Ajša i danas muku muči sa sinom Rambujeom. Malenog kamilana, rođenog u vreme propalih mirovnih pregovora radnici i danas hrane na cuclu, a on na svaki zvuk sirene uvek iznova počne da se trese. Pogodila ga kumovska kletva... U velikom terarijumu sklupčani pitoni Olbrajt i Kristofer ne mrdaju i na najjače detonacije.
Čuvar kleknuo pokraj kaveza. Kroz rešetke mazi ogromnog tigra. Čovek i zver se ljube. To je Juliška. Ona sa početka priče koja je pojela svoje mladunce. Mrštimo se. Branko nas prekoreva.
Nije, kaže, Juliška kriva. Ljudi su krivi.

Odista, ima li većih životinja od ljudi?!
Te noći taman negde kad su Černomirdin i Ahtisari večeravali začule su se zlokobne sirene. Paun je kreštao, majmuni su vrištali, vukovi zavijali... A ljudi su čekali da ih neki drugi ljudi gađaju bombama.

D.J.Vučićević
foto: B. PantelićFoto

Palata Vlade Republike Srbije, arhitekte Nikolaja Krasnova

Ministarstvo kulture Srbije o šteti koju je rat naneo kulturi

Muze nisu zaćutale

BEOGRAD - Prema trenutno raspoloživim podacima, potpuno je uništeno deset, oštećeno 44, a ugroženo 36 spomenika kulture - rekao je Željko Simić, ministar za kulturu Srbije, na konferenciji za novinare održanoj u petak u Narodnom muzeju na kojoj se govorilo o razmerama štete nastale tokom agresije.

- Najugroženiji su manastiri na području Kosova i Metohije, pre svega, Pećka patrijaršija i Gračanica, ali i u ostalim delovima zemlje. Od detonacija, oštećena su i brojna stara gradska jezgra.

Ministar Simić je konstatovao da su kulturne ustanove i umetnici svoje stvaralaštvo stavili u službu otpora agresiji. On je naveo primere Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Beogradske filharmonije. Ukupno, u Srbiji je od početka agresije izvedeno oko hiljadu koncerata. U ratnim uslovima obeleženi su i svi značajniji jubileji, održana premijera filma Puriše Đorđevića, a film Lazara Ristovskog predstavljen je na Kanskom festivalu.

Likovni umetnici pokrenuli su akciju Ratni atelje "Slikom protiv bombi", u kome je stvaralo 250 autora iz zemlje i inostranstva. Karikaturisti su priredili izložbu "Krik karikatura". Pisci i intelektualci obratili su se svojim kolegama u svetu, posle čega je usledila i velika podrška otporu, koju su između ostalih uputili Aleksandar Solženjicin, Gabrijel Garsija Markes, Harold Pinter, Peter Handke, Patrik Beson, Noam Čomski, Nikita Mihalkov, Bernardo Bertoluči... Naredna značajna prezentacija naše umetnosti biće Bijenale u Veneciji.

Već prvih dana agresije Ministarstvo se zvanično obratilo Federiku Majoru, generalnom sekretaru Uneska. Apel da ova organizacija preduzme sve mere za zaštitu spomenika kulture je urodio plodom i gospodin Major je, u više navrata, nedvosmisleno zatražio obustavu bombardovanja.

J. Živković
Foto: M. BičanskiFoto

Radjard Kipling

Roman "Kim" Radjarda Kiplinga prvi put na srpskom jeziku

Uzbudljivi mozaik Indije

BEOGRAD - Roman "Kim", engleskog pisca Radjarda Kiplinga (1865-1936), nedavno je objavljen u izdanju Srpske književne zadruge i "Vajata". "Kim" je napisan još 1901. godine, ali se tek sada pojavljuje na srpskom jeziku. Kiplingovi naslednici, izraziti antikomunisti, nisu dozvoljavali štampanje njegovih dela u bivšoj Jugoslaviji.
Tako će tek sada, posle više od 50 godina od smrti, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, autor kultne "Knjige o džungli", biti predstavljen domaćoj čitalačkoj publici romanom koji mnogi smatraju jednim od njegovih najboljih dela.

"Kim" je uzbudljiva, na momente i špijunska priča o dečaku Kimbalu O' Hari, ali je to, istovremeno i mozaična priča o Indiji, njenim običajima, kulturi, ali i belcima, Englezima, nesposobnim da shvate prirodu i običaje zemlje u kojoj su se obreli.

Roman je prevela Anika Krstić, a to je, kako je rekla na predstavljanju knjige, bio izuzetan posao, pre svega zbog prebogatog i specifičnog (angloindijskog) Kiplingovog jezika. Prevod je upotpunjen i Glosarom manje poznatih reči i izraza, koji čitaocu još neposrednije približava običaje i verovanja Indije.

M.JovićevićAlbert Nađ zna sa koliko bodova plavi idu na Evropsko prvenstvo 2000. godine

Prosta matematika

(SPECIJALNI IZVEŠTAČ "GLASA")

SOLUN - Plavi su čekali Irsku, a dočekaće Maltu. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju se tamo gde su i stale, a upravo taj poslednji kvalifikacioni meč, u Valeti februara meseca ostao je u najlepšem sećanju Albertu Nađu. Radilica španskog Ovijeda u pobedi protiv Malte (3:0) na najlepši način se vratio pod zastavu, postigavši dva gola. Par dana uoči uzvratnog meča, u vreme kada fudbalsku javnost potresa nesportski otkaz Iraca, Nađ nastalu situaciju gleda kroz drugačiju prizmu. Ispravnu.

 

Na Maltu sa tri špica

Selektor mladih Milovan Đorić je u petak izdiktirao sastav koji će se suprotstaviti Maltežanima.

- Meč će početi: Topalović na golu, Lazetić i Đokaj po bokovima, Vukomanović i Lalatović na pozicijama centralnih bekova, Ivić, Matijašević i Bošković u manevru, a Paunović, Drulić i Kežman u špicu. Insistiraću na još ofanzivnoj igri, a ovaj meč je i prilika da se popravi gol razlika koja bi na kraju mogla i da odluči o konačnom plasmanu - zaključio je Đorić, koji opet na raspolaganju ima i oporavljenog Sašu Ilića.

- Nema razloga za opuštanje, ne igramo protiv Irske, ali Maltu treba shvatiti najozbiljnije. I ta tri boda vrede isto kao protiv Irske. Matematika je prosta: sa šest bodova, protiv Malte i od Iraca za zelenim stolom, uz pobede kod kuće protiv Hrvatske i Makedonije mi možemo da pakujemo kofere za Belgiju i Holandiju - smatra neumorni vezist koji kao i ostali reprezentativci pomno prati politička dešavanja.

- Krajnje je vreme da rat prestane, sada treba svi da ispoštuju dogovor, i mi i oni i da sva deca mogu da rastu u normalnim uslovima - poručuje Nađ.

Treninzi u Solunu koji će u danima do meča biti održavani samo jednom dnevno, i to u večernjim časovima, došli su kao melem Jovanu Stankoviću, najboljem igraču španske Majorke.

 

Živadinović i novinari u Skoplju

U petak oko podne selektor plavih Milan Živadinović sa izveštačima iz Jugoslavije krenuli su iz Soluna za Skoplje gde će prisustvovati meču Makedonija - Hrvatska koja se igra u okviru naše kvalifikacione grupe. Za to vreme reprezentativci će raditi pod nadzorom trenera Branka Rašovića i sekretara stručnog štaba Budimira Vujačića.

- Koncepcija treninga je potpuno različita od one u Majorci. tamo non-stop trčimo i radimo u teretani, a ovde je akcenat na lopti. Što se tiče aktuelne situacije, mi smo tu bili nemoćni. Hteli smo meč sa Ircima, da na terenu pobedimo, ali ni ovako nemamo ništa protiv, jer sa tri boda smo još bliži cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo - jasan je Stanković.

Uoči utorka i meča sa Maltom raduje i zdravstveni bilten plavih: na poštedi su samo Dejan Stanković zbog problema sa stomakom i Siniša Mihajlović koji ima umor mišića.

Vladimir VukmirovićObradović potpisao za Panatinaikos

Trener nacionalnog tima Jugoslavije, Željko Obradović potpisao je u petak dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Svečana promocija novog učitelja atinskih "zelenih" na kojoj će čelnici kluba, predvođeni gazdom Janakopulosom, poželeti dobrodošlicu najboljem strategu košarke na evropskom kontinentu zakazana je za petak. Grčka sredstva informisanja su prenela da će najuspešniji trener devedesetih zarađivati dva miliona dolara godišnje.

B.J.Duda na klupi AEK

SOLUN - Dušan Ivković, selektor jugoslovenske reprezentacije, potpisaće u ponedeljak dvogodišnji ugovor sa AEK, vredan 3,8 miliona dolara. Atinjani nameravaju da ulože velika finansijska sredstva u konsolidaciju tima na organizacionom i kadrovskom planu. Prvi preduslov je ispunjen.

V.V.Plavi košarkaši se pripremaju u Solunu bez trija standardnih

Rebrača nestao!

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije u petak u 13,40 napušta gostoprimljivi Solun i kreće put Atine, gde će u narednih petnaestak dana udariti finalno poliranje forme u trećoj fazi priprema pred put na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

- Nejasna je situacija sa Rebračom, Divcem i Đorđevićem. Rebrača se nije javio nedelju dana. Otputovao je Kanadu i od tada nismo u kontaktu. Vlade je na odmoru i prema poslednjim vestima trebalo bi da dođe oko 10. juna u Atinu, dok Saleta očekujemo u subotu. Ostali momci vredno rade, trude se da izbore mesto za šampionat. Nije fer da je nekome mesto zagarantovano - priča savezni trener Željko Obradović.

Šta izdvajate kao najvažnije iz dnevnog biltena reprezentacije?
- Saša Obradović trenira punim intezitetom, dok je Dragan Tarlać na dvodnevnoj poštedi zbog povrede zadnje lože. Danilović je i dalje na posebnom režimu rada, kao i Rakočević. U četvrtak uveče smo bili gosti Baneta Prelevića u njegovom restoranu u Solunu. Juče smo imali dva prijema, prvo kod gradonačelnika Soluna Vasilisa Papageorgopulosa, a u večernjim satima Sportsko društvo Iraklis je upriličilo večeru u našu čast. Lepim rečima smo se odužili Solunjanima koji si snosili sve troškove priprema našeg nacionalnog tima - naglašava Obradović. - Juče smo se dogovorili sa čelnicima Košarkaškog saveza Makedonije da odigramo dve pripremne utakmice zatvorenog karaktera 11. i 12. juna u Atini. Na licu mesta ćemo se uveriti u mogućnosti Makedonaca, protiv kojih igramo u prvoj fazi takmičenja zaključio je novi trener Panatinaikosa.

B.Jakić
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind

 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange