GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 nedelja 09. maj 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Updated:
09/05/99 00:00 (GMT +01:00)

Najnovije vesti...

Video galerijaVideo galerija

English

Francais

Deutsch

Italiano


Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Tražimo saradnike...

U najsurovijem napadu na prestonicu pogođena i Kineska ambasada

Divljaci rušili Beograd

Najteža noć u Beogradu, gađani ciljevi i u drugim mestima. Pet osoba poginulo. Teško povređen vojni ataše kineske ambasade

BEOGRAD - U bombardovanju Beograda, u noći između petka i subote, poginulo je petoro ljudi. Četvoro kineskih državljana poginulo je u zgradi ambasade Kine, a u hotelu "Jugoslavija"poginuo je jedan gost.

Od početka agresije NATO na SRJ, Beograd je preživeo najtežu noć u kojoj je avijacija NATO u četiri talasa žestoko bombardovala najstroži centar grada, ambasadu Kine na Novom Beogradu, hotel "Jugoslavija" i šire područje grada.

Službenik kineske ambasade, koji je srećom ostao živ, izjavio je za "Glas" da se u zgradi, koja je korišćena i kao rezidencija, u momentu napada nalazilo 50 državljana Kine, od kojih je dvadesetak tu i živelo.

U Urgentni centar je ubrzo vozilima Hitne pomoći dovezeno 26 povređenih, koji su zadobili takozvane "blast" povrede, nastale razornim dejstvom raketa. Oni koji su preživeli raketiranje zgrade, da bi se spasli, iskakali su kroz prozore i razvaline koje su napravili razorni projektili, i pri tom zadobili lakše povrede ruku i nogu.

Zgrada je direktno pogođena sa dva projektila. Jedan projektil je pao između zgrade i rezidencije, a drugi pogodio čelo zgrade, a oštećenja su najveća u unutrašnjosti zgrade. Po raketiranju, u zgradi je izbio požar na drugom spratu, a vatrogasne ekipe kranovima su preko terase izvlačile povređene. Iz zgrade se iz nekoliko prostorija čulo zapomaganje ljudi koji su ostali zarobljeni pod ruševinama, a Kinezi, okupljeni na parkingu, u panici su se bacali po asfaltu udarajući glavama o tle. Neki su zbog toga transportovani u zdravstvene u ustanove zbog povreda.

 

Oštećene i bolnice

U napadu NATO avijacije na centar Beograda, teško je oštećeno nekoliko bolničkih ustanova, a Institut za urologiju i nefrologiju je onesposobljen za rad, izjavio je generalni direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Jovan Hadži Đokić.

Velike štete pretrpeli su i Ginekološko-akušerska klinika i Institut za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra.

Oštećene sobe urološkog instituta

Plafoni, podovi i više od 60 prozora popucalo je u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularna oboljenja "Sveti Sava" u dva napada NATO avijacije na centar Beograda, ali niko od pacijenata nije povređen, izjavio je direktor ove ustanove prof. dr Jovan Striković. U bolnici je više od sto teških pacijenata od kojih se najveći broj oporavlja od moždanog udara. Detonacije su oštetile i opremu od koje zavise životi obolelih

Na obližnjem parkingu, koji je koristila domaća aviokompanija JAT, uništeno je oko 30 autobusa, a znatno je oštećena i zgrada "Energoprojekta" koja se nalazi iza ambasade kao i stambene zgrade u Lenjinovom i Bulevaru Mihaila Pupina.

Istovremeno agresori su gađali i elitni hotel "Jugoslavija" u kome se nalazi veliko sklonište za građane okolnih blokova. Jedan projektil je pao na levo krilo gde je smeštana kuhinja, nekoliko velikih sala i administrativni deo, a drugi na pet do šest metara levo od glavnog ulaza u hotel. Manji požar izbio je u garaži hotela, u delu prema Zemunu, a nekoliko vatrogasnih ekipa odmah je stuplio u akciju gašenja. U momentu bombardovanja, u hotelu je bilo 7-8 gostiju u takozvanom "beogradskom krilu".

U trećem talasu bombardovanja centra Beograda, avijacija NATO pogodila je zgradu Generalštaba VJ i zgradu Saveznog Ministarstva inostranih poslova, u Ulici Kneza Miloša.

Zgrade Generalštaba i saveznog MUP-a gađane su u 1,50.
Nepun sat nakon bombardovanja, u svim okolnim ulicama još su padala stakla sa zgrada. Na palati Beograđanka izlozi su potpuno polupani, kao i na okolnim zgradama. Masarikova ulica je bila puna izvaljenih prozora i roletni, a ulica puna srče i krhotina. Prozori i tende popadali su i sa nižih spratova zgrada u Ulici Srpskih vladara. Na zgradi Elektrodistibucije polupani su prozori. I na zgradi Saveznog zavoda za statistiku polupana su stakla. Na Ulici Kneza Miloša je otkinuta trolejbuska mreža. Ceo taj deo grada ostao je bez struje.

Cela Sarajevska ulica kao i Hajduk Veljkov venac, takođe su bile pune stakla, a veliki broj izloga je polomljen. Srča je bila na svim ulicama u kvartu oko pogođenih zgrada i to čak do Železničke stanice.

U poslednjem napadu na Beograd teško je oštećena i zgrada Vlade Srbije, na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša, koja se nalazi preko puta Generalštaba VJ. Na jednom krilu zgrade Vlade uništen je deo krova i gotovo čitav poslednji sprat, a sva stakla na toj zgradi su razbijena. U širem području bombardovanih objekata oštećen je i veliki broj civilnih zgrada, kao i ambasade Italije, Bugarske i Poljske, na kojima su porazbijani prozori, dok je u italijanskoj ambasadi oštećena i unutrašnjost zgrade. U eksploziji je, po drugi put stradalo i jugoslovensko Ministarstvo spoljnih poslova.

U četvrtom talasu napada na glavni grad, nešto posle tri sata juče ujutro, gađana su podrčja Batajnice, Rakovice i Avale. U centru Beograda se u subotu između 3.08 i 3.20 sati čulo više snažnih detonacija.

Od petka u 21.30, veći deo Beograda jeostao bez struje nakon što je avijacija NATO ponovo delovala specijalnim sredstvima po energetskim postrojenjima i trafo-stanicama, koja izazivaju kratke spojeve

Teško povređen vojni ataše Ren Bao

Žrtve napada na Beograd

U bombardovanju zgrade ambasade poginule su četiri osobe, a pet je teško povređeno u, izjavio je direktor Kliničko-bolničkog centra u Beogradu Jovan Hadži-Đokić. Telo ženske osobe je doneto mrtvo u ambulantu Urgentnog centra, dok se tela tri poginule osobe nalaze u Instututu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde će biti izvršena obdukcija, dodaje Hadži-Đokić.

Među poginulima u bombardovanju kineske ambasade u Beogradu su dopisnik pekinškog dnevnika "Guangming" Ksu Ksinhu i njegova supruga, javila je kineska državna televizija. Državna agencija Hsinhua je javila da je među poginulima i njena dopisnica iz Beograda.

Od pet povređenih koji su hospitalizovani na Intenzivnoj nezi Urgentnog centra, prema rečima dr Dragana Pavlovića, zamenika Urgentnog centra, troje se nalaze u životnoj opasnosti. Ren Bao, vojni ataše kineske ambasade, Lin Jing Rong, i Cao Lung Fe, sekretari ambasade, zadobili su teške povrede glave, kontuzije celog tela prelome i opekotine, a Lin Sin Čvak, prevodilac i sekretar za kulturu i Džang Haj Feng zadobili su prelome potkolenice i "blast" povrede celog tela.

Jedna osoba je poginula u bombardovanju hotela "Jugoslavija" u Zemunu, izjavio je generalni direktor tog hotela Jovo Vukotić.
On je rekao da je u drugom napadu na hotel poginuo jedan stalni stanar.

Predsednik Jugoslovenske levice, režiser LJubiša Ristić i još nekoliko članova Direkcije JUL-a povređeni su u bombardovanju beogradskog hotela "Jugoslavije", saopštio je Pres centar Direkcije JUL-a.

E.G.U subotu NATO bombardovao Beograd, Sombor, Kragujevac, Niš, Paraćin i N. Pazovu

Besana noć za Srbe

ĆUPRIJA - NATO avijacija gađala je u subotu u 14.25 sati sa dva projektila most na auto putu Beograd - Niš kod mesta Mijatovac u opštini Ćuprija. Radio Beograd je javio da je saobraćaj prekinut iz pravca Beograda ka Nišu.

KRAGUJEVAC - Avioni NATO alijanse su u subotu u 14.25 sati po peti put od početka napada na SRJ, bombardovali centar Kragujevca, sa tri razorna projektila. Na meti agresorskih letelica ponovo se našao gusto naseljeni stambeni blok oko "Miloševog venca". Pored odavno napuštene i razorene kasarne "Vojvoda Putnik" ozbiljno su oštećeni Pozorište, Gimnazija, Muzička škola, Saborna crkva, benzinska pumpa, Dom zdravlja i Studentska poliklinika u naselju "Erdoglija".

Povređeno je 15 građana, od čega devetoro teže. Lekari se bore za život jedne osobe. U centru grada polomljena su stakla na poslovnim objektima i izlozima, a mnogo Kragujevčana zadobilo je posekotine i rasekline na telu od polomljene srče.

NATO agresor je takođe u 14,25 sati bombardovao već razrušen antenski stub i predajnik RTS na Crnom vrhu, 15 kilometara istočno od Kragujevca. Povređenih i poginulih nije bilo.

KRALJEVO - U napadu NATO avijacije na selo Bogutovac, u subotu u 2,30 sati, bombardovano je skladište "Jugopetrola" i železnički most koji se nalazi u centru sela. U dosad najačem napadu ,skladište goriva i železnički most su gađani sa više projektila i most je potpuno srušen. Drumski put koji prolazi pored ovih stalnih meta NATO avijacije u ovom kraju je posle napada bio zatrpan gelerima i kamenjem, ali je saobraćaj preko njega bio moguć. Povređenih nema, a materijalna šteta prouzrokovana na okolnim kućama je ogromna.

NIŠ - Avioni nato gađali su Niš u subotu od 16,02 do 16,15 sati sa više projektila koji su snažno odjeknuli. Iz severozapadne industrijske zone grada podgila su se četiri stuba gustog dima.

Gradonačelnik Niša Zoran Živković saopštio je da je jednim projekilom gađan most kraj Grčkog konzulata koji je neznatno oštećen. Prema nezvaničnim informacijama pogođena je jedna osnovna škola, aerodrom, kasarna kod Duvanske industrije kao i jedan autobus o čemu još uvek nema tačnih podataka.

PARAĆIN - Avijacija NATO gađala je u subotu u 01,40 sa šest projektila šire područje Paraćina. Sa tri projektila gađano je omladinsko naselje "7. jul".

SOMBOR- U subotu u 2.50 sati tri snažne detonacije čule su se na području Sombora. Detonacije su se čule iz pravca aerodroma.

NOVA PAZOVA - U subotu, nešto posle tri časa, u strogom centru Nove Pazove, u Ulici Cara Dušana 57, NATO bombarderi gađali su porodičnu kuću Kire Krajišnika. U ovom napadu teško su povređeni Mile, Zorka i Jelena Ćalić, velika materijalna šteta naneta je i zgradama biblioteke, škole, mesne zajednice, a stradalo je i stotinak privatnih kuća.

Samo sat kasnije u drugom delu ovog sremskog grada, teško je oštećen stari put između Beograda i Novog Sada, pa se na tom pravcu saobraćaj sada odvija zaobilazno. Vozila idu autoputem prema Šidu, kod kneževačke petlje skreću prema Vojki i Staroj Pazovi, a zatim se ponovo uključuju na put za Novi Sad.

EKIPA GLASAProtest Kineza u Beogradu
Foto: B. Pantelić

Reagovanja na napad NATO na kinesku ambasadu u Beogradu
Vladislav Jovanović, jugoslovenski ambasador u UN

Napad na kinesku ambasadu zločin

UJEDINJENE NACIJE - Jugoslovenski izaslanik u Ujedinjenim nacijama Vladislav Jovanović izjavio je u subotu da napad NATO na kinesku ambasadu u Beogradu predstavlja "zločin", čiji će počinioci morati da snose posledice.

Upitan da li se, po njegovom mišljenju, radilo o namernom gađanju ambasade, ili slučajnoj grešci, Jovanović je odgovorio:

"Zločin je zločin. Pravo ne poznaje institut izvinjenja za zločin. Kada počinite zločin, možete biti samo zločinac i ništa drugo".

Mirko Marjanović, predsednik Vlade Srbije

Najveće varvarstvo

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Marjanović ocenio je u petak da je bombardovanje zgrade ambasade Kine u Beogradu "najveće varvarstvo koje se ikada moglo zamisliti".

"NATO ne bombarduje samo naše građane, već i one miroljubive zemlje sveta koje se bore za mir, pravdu i ravnopravnost naroda", rekao je on.

Vlajko Stojiljković, republički ministar unutrašnjih poslova

Ovo rade samo kriminalci

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Vlajko Stojiljković ocenio je da su ambasade uvek napadali samo najveći kriminalci i otpadnici od društva.

"U razvoju društava i država, ambasade su bile napadane samo od strane klasičnih kriminalaca, kidnapera i otpadnika od drštva, a evo, sada su se i zvanični predstavnici nekih država našli na tom otpadu i napadaju stranu teritoriju na jugoslovenskoj teritoriji", rekao je u subotu Stojiljković novinarima ispred bombardovane zgrade ambasade Kine u Beogradu.

Pan Žanlin, Kineski ambasador u Beograd

Ambasada direktno ciljana

BEOGRAD - "Ovo nije mogla da bude greška pilota", kazao je u subotu kineski ambasador Pan Žanlin agenciji Itar-Tas.

Pan Žanlin je rekao da je ambasada bila direktno ciljana, jer se u blizini te zgrade ne nalaze nikakvi industrijski ili vojni objekti.Identifikovano 13 žrtava - Dan žalosti u Nišu

NIŠ - Identifikovano je 13 žrtava bombardovanja Niša u petak, kada je NATO avijacija na centar grada bacila kasetne bombe. Kako je
saopštila policija, u toku je identifikacija još dve žrtve.

Poginuli su: Aleksandar Deljanin (50), Božidar Veljković (38), Ljubiša Stančić (48), Božidar Đorđević (57), Trifun Veljković (69), Slobodan Stojiljković (61), Dragiša Vučić, Živorad Ilić (71), Vera Ilić (65), Saša Miljković (33), Ljiljana Spasić (26), Gordana Sekulić (29) i Gerasim Jovanovski (84).

Izvršni odbor Skupštine grada Niša doneo je odluku da subotu proglasi danom žalosti zbog masakra NATO snaga nad civilima.

U napadu avijacije NATO na Niš koji se dogodio u petak nešto pre 11,30 časova, poginulo je 15, a ranjeno 60 ljudi.Ubijen Fehmi Agani

BEOGRAD - Sekretarijat unutrašnjih poslova u Prištini saopštio je da je u petak kod Lipljana pronađeno telo Fehmija Aganija, saradnika lidera Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, javili su beogradski mediji.

"Za Fehmija Aganija se verovalo da se nalazi u inostranstvu. Pretpostavlja se da su teroristi takozvane OVK držali Aganija u izolaciji, kako bi onemogućili da se angažuje u pregovorima Ibrahima Rugove i Vlade Srbije i da su, odlaskom Rugove u Rim izgubili dalji interes da ga čuvaju i ubili ga", navodi se u saopštenju.

"Ovaj najnoviji teroristički akt nesumnjivo može da se tumači kao potvrda objavljane odluke takozvane OVK da isto učini i sa samim Ibrahimom Rugovom", navodi se u saopštenju.Černomirdin iz Bona u Beograd

BON - Specijalni izaslanik ruskog predsednika Borisa Jeljcina, Viktor Černomirdin, doputovao je u subotu u Bon na sastanak s nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom o mogućnostima realizacije dogovora Grupe 8 o principima za političko rešenje krize u Jugoslaviji.

Predviđeni su i razgovori sa specijalnim izaslanicima generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Šveđaninom Karlom Biltom i Slovakom Eduardom Kukanom, koji takođe borave u Bonu.

Ruske agencije javljaju da bi Černomirdin, ukoliko razgovori budu uspešni, iz Bona mogao da odleti u Beograd.Ivanov ostao u Moskvi po nalogu Jeljcina

MOSKVA - Zbog zaoštravanja situacije u SRJ, ruski ministar spoljnih poslova Igor Ivanov odložio je planiranu posetu Velikoj Britaniji, po odluci predsednika Borisa Jeljcina, saopštio je u subotu zvanični predstavnik ruskog Ministrstva spoljnih poslova Vladimir Rahmanjin.

Ivanov je u subotu trebalo da otputuje u Veliku Britaniju na razgovore sa ministrom spoljnih poslova Robinom Kukom.

"Ministar Ivanov sada treba da se nalazi u Moskvi, zbog analize svih novih aspekata situacije, u vezi sa poslednjim događajima", rekao je Rahmanjin, imajući u vidu raketni udar na kinesku ambasadu u Beogradu.

Rahmanjin je saopštio da će novi rokovi posete biti usaglašeni diplomatskim kanalima.Rugova u Bonu

RIM - Lider Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova završio je u subotu popodne posetu Italiji i otipao za Bon, javljaju italijanski elektronski mediji.

Kako je najavljeno, Rugova će se u Bonu sastati sa nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom i specijalnim izaslanikom ruskog predsednika za Balkan Viktorom Černomirdinom.Đorđo Sini, pijanista i dirigent, gost Beograda

Zašto bombardujete?

BEOGRAD - Đorđo Sini, italijanski dirigent i pijanista, održao je ove nedelje dva koncerta u Beogradu, sa Simfonijskim orkestrom RTS i Beogradskim gudačkim kvartetom. Italijanski muzičar ima mnogo ljubavi za Srbiju, a jedan od razloga je njegova supruga Jasna Kovačević, sopran, koju je Đorđo pre devet godina prvi put čuo u Trstu kako peva u jednoj crkvi i zaljubio se na prvi pogled.

- Došao sam u Beograd da bih se našao u blizini muzičara sa kojima već dugo sarađujem. Protiv bombi sam jer one uništavaju sve, osim duše vašeg naroda. Veoma sam iznenađen hrabrošću građana i muzičara pogotovu kada na probe i koncerte dolaze prelazeći mostove pod vazdušnom opasnošću. Živim u Trevizu koji je svega nekoliko kilometara udaljen od NATO baze. Kad sam prvi put video avione koji lete da bombarduju Beograd otišao sam kod generala baze i pokazao sam mu razglednicu sa zgradom Narodnog pozorišta koju uvek nosim sa sobom. Rekao sam: - Pogledajte kakve zgrade i kulturu ima ovaj grad, a na sceni ovog teatra izvode se dela Pučinija, Vagnera, Bizea. Zašto ovo bombardujete?

B. Lijeskić
Foto: M. BičanskiFotografije objavljene u "Glasu" na razglednicama

Život u senci srušenih mostova

NOVI SAD - Štamparija "Stilos" objavila je set od devet razglednica sa petnaest novosadski ratnih motiva, čiji je autor foto-reporter "Glasa javnosti" Miljan Čurbanović.

Tokom prvih 40 dana razaranja Čubranović je na svojim fotografijama (uglavnom su sve poslednjih nedelja objavljene u našem listu) zabeležio posledice varvarskih napada na vojvođansku prestonicu, pre svega tri srušena prekodunavska mosta, kao i celokupan "društveni" život, koji se odvija u senci njihovih ostataka.

E.N.L.U ponedeljak Predsednički bord UEFA treba da reši status plavih u kvalifikacijama za "Euro 2000"

Jugoslavija u gostima

Očekivana varijanta: naš nacionalni tim u ulozi domaćina van zemlje, verovatno u Grčkoj

U ponedeljak u švajcarskom Nionu Predsednički bord UEFA doneće odluku, kako o sudbini jugoslovenske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000, tako i o budućnosti svih mečeva koji su do sada odloženi, a radi se o susretima: Albanija - Norveška, Albanija - Slovenija, Makedonija - Hrvatska, Jugoslavija - Malta, BiH - Litvanija i Bugarska - Engleska. Zbog ratne situacije na Balkanu Izvršni komitet UEFA na sednici 22. aprila ovlastio je upravo Bord za donošenje konačne odluke.

Podsetimo, Evropska unija je pre desetak dana predložila svim sportskim organizacijama i zemljama koja su članice EU da ne dozvole Jugoslaviji ni odigravanje prijateljskih mečeva!? Tako je postupila prvo Svetska odbojkaška federacija (CEV), a zatim je i plavim hokejašima onemogućen nastup na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Pre dva dana i špansko ministarstvo za sport zabranilo je svojim košarkašima i rukometašima da se ogledaju sa našim selekcijama u prijateljskom odmeravanju snaga.

Kvintet za odluku

Predsedavajući Predsedničkog borda UEFA je aktuelni predsednik, Šveđanin Lenart Johanson, a ostali članovi su Egidius Braun (Nemačka), Seneš Eržik (Turska), Furne Fajar (Francuska). Po službenoj dužnosti skupu će prisustvovati i generalni sekretar evropske kuće fudbala Gerhard Ajgner

Pa, ima li mesta zabrinutosti? Bez obzira na sve, teško je verovati da će UEFA u dogledno vreme dozvoliti igranje mečeva na našem tlu. Dakle, moguće je da će plavi biti prinuđeni da igraju u inostranstvu... Grci su već ponudili domaćinstvo. Povrh svega, "evropska kuća" fudbala moraće da preseče i o programu kvalifikacija za "Euro 2000" u našoj osmoj grupi pošto Hrvati zagovaraju odigravanje duela sa plavima već u junu, mada je izvesnija varijanta da budemo gosti Iraca u Dablinu 5. juna.Plavi rukometaši okruženi velikom pažnjom na pripremama u Grčkoj

Domaći u gostima

Zahuktavaju se pripreme najboljih jugoslovenskih rukometaša u grčkom gradiću Veriji. Plavi ubrzanim tempom bruse formu za Svetsko prvenstvo u Egiptu koje počinje za manje od mesec dana.

- Odlično se radi, svi smo kao zapete puške - kaže Rastko Stefanović, bek plavih. - Od kada su krenuli zajednički treninzi primetno je da velikih razlika u pripremljenosti igrača iz inostranstva i domaćih klubova nema, što je od velikog značaja. U Veriji imamo odlične uslove, počev od hale do smeštaja i gostoprimstva domaćina. Jedino je problem što imamo malo vremena i sve mora da se radi daleko brže i žešće. Već smo počeli i da "snimamo" rivale, video kasete su tu i sada predstoje detaljne analize.

Kapiten rukometaša Partizana Branko Kokir veruje u "domaće snage", ali se naročito uzda u naše evropske asove koji su sposobni da plavu četu izvedu na stazu uspeha na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

- Konačno smo kompletni i na redu je pravi rad, brušenje taktike. Mislim da će naši drugovi iz inostranih klubova imati još jače motive jer bilo im je teže sa distance da prate događaje u domovini. Bili su lišeni mogućnosti da nešto konkretno urade. Verujem da ćemo se plasirati na Olimpijadu i osvojiti neku medalju - optimist je Kokir.Košarkašice se u Novom Bečeju spremaju za EP u Poljskoj

Iz ravnice u Mađarsku

Posle Vršca, gde su plave devojke obavile bazičnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, izabranice selektora Miodraga Veskovića nastavile su da treniraju u Novom Bečeju. Akcenat je stavljen na tehničko taktičke elemente i uigravanje.

- Intenzivno vežbamo odbranu jer je naša procena da je to put do vrhunskog rezultata - napominje Vesković podsećajući da plave odlaze u Mađarsku 14. maja. - Očekuju nas dva prijateljska meča sa reprezentacijom Mađarske, a potom put u Frankfurkt na međunarodni turnir. U ovoj fazi priprema utakmice su nam neophodne, ali zbog ratne situacije u Jugoslaviji teško je naći protivnika. Primorani smo da igramo sa kombinovanim sastavom muškog srpskoligaša Jedinstva.
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind

 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

Diskusija/Message board


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange