GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 08. mart 1999.
 Broj 265
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Radio Priština o aktivnostima predstavnika ilegalne kosovske vojske

Delegacija OVK tajno otputovala u Ameriku

Ramuš Hajredinaj odgovoran za masakr u Peći, a Ram Buja umešan u kidnapovanje novinara Tanjuga, tvrdi prištinski radio

PRIŠTINA (Beta) - Radio Priština javila je u subotu da je šestočlani albanski tim sastavljen od vođa separatističke Oslobodilačke vojske Kosova pre dve noći tajnim kanalima otputovao preko Albanije u Ameriku.

Delegacija u kojoj su Hašim Taći, Jakup Krasnići, Ram Buja, Baškim Jašari, Bisljim Zurapi i Ramuš Hajredinaj „napustila je Kosovo i Metohiju kombinovanim terorističkim i špijunsko-diplomatskim kanalima".

U komentaru Radio Prištine ističe se da su ova lica neposredni izvršioci najtežih zločina, ili su na direktan, odnosno indirektan, način u njih umešani.

- Ramuš Hajredinaj je odgovoran za kidnapovanje, mučenje, ubistvo i masakriranje preko 40 civila u selu Glođane kod Dečana. Učestvovao je u svim napadima na policiju i civile u okolini Dečana. Surovo se ponašao sa takozvanim neposlušnim Albancima i svojom rukom likvidirao više desetina civila čija su tela nađena na putevima Metohije. Istragom je utvrđeno da je lično naredio napad na kafić „Panda" u Peći kada je ubijeno šest srpskih mladića i više njih je ranjeno.

Za Hašima Taćija se iznosi da je „učestvovao u napadu na policijski kombi na pružnom prelazu u Glogovcu 1993. godine, kada su ubijena tri policajca, a pet ih je ranjeno. Za njim je raspisana poternica, a u odsustvu je osuđen na deset godina zatvora".

- Jakup Krasnići, svojevremeno pripadnik Enver Hodžinih marksističko-lenjinističkih grupa, bio je jedan od organizatora rušilačkih demonstracija na Kosmetu 80-ih godina. Uhapšen je i osuđen 1982. godine.

- Ram Buja, nekada bliski Rugovin saradnik, predvodi terorističke bande u kojima mu je i cela šira familija. Ove grupe terorista deluju u podlipovačkim selima Krajmirovcu i Sedlaru. Lično je odgovoran za više ubistava i kidnapovanja civila, među kojima i novinara Tanjuga - navodi Radio Priština.

- Baškim Jašari, član poznate terorističke porodice iz sela Donji Prekaz kod Srbice bratanac je Adema Jašarija likvidiranog 6. marta prošle godine. Za Baškima Jašarija vezuju se brojni zločini u dreničkom kraju.

 

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.