GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 22. februar 1999.
 Broj 253
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
U Leposaviću sprečeno otvaranje kancelarije KVM

Verifikatori se vratili u Mitrovicu

PRIŠTINA - Oko 150 građana srpske nacionalnosti opštine Leposavić sprečilo je preksinoć otvaranje kancelarije Kosovske verifikacione misije u toj opštini.

Građani su se okupili oko 20 sati i protestovali ispred zgrade u leposavićkom naselju Slanište u kojem je bilo predviđeno otvaranje kancelarije KVM, odbijajući da prihvate otvaranje te kancelarije u njihovoj sredini i nastupanje verifikatora u leposavićkoj opštini.

Policija je odmah izašla da obezbedi zgradu buduće kancelarije KVM, a građanima su se obratili predstavnici lokalnih vlasti i policije. Demonstranti su se razišli dva sata kasnije, nešto oko 22 sata.

Izvori u Leposaviću kažu da se devet verifikatora, koliko je bilo predviđeno da dođe u tu opštinu, vratilo u Regionalni centar u Kosovsku Mitrovicu.

Jedan od portparola KVM Vlehter Emenberger potvrdio je da je oko 150 građana Leposavića protestovalo zbog dolaska verifikatora u Leposavić. On je novinarima rekao da je građane „smirio" zamenik načelnika policije u toj opštini i da su se oni posle toga razišli kućama. Potvrdio je, takođe, da se devet verifikatora vratilo u Kosovsku Mitrovicu.

R. B.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.