GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 18. februar 1999.
 Broj 250
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Poslednji film Živojina Pavlovića u montaži, uskoro prva projekcija

Slobodan Šijan u „Državi mrtvih"

Želim da pomognem mišljenjem, rediteljskim okom, da se film što pre pojavi. Sve je dobro urađeno, materijal treba sklopiti i ne pokvariti

Reditelj Slobodan Šijan je prihvatio predlog Snežane Lukić, supruge pokojnog reditelja Živojina Pavlovića, da završi film „Država mrtvih" (radni naslov „Janez") čije je snimanje Pavlović okončao još u oktobru 1997. Iako se ekipa filma javnosti obraćala otvorenim pismom i apelom za pomoć oko nesuglasica sa producentom koji koči završnicu filma, reditelj nije dočekao da film uđe u montažu.

- Želeo bih da pomognem iz duga prema Živojinu Pavloviću - kaže za „Glas" Slobodan Šijan. - Pogledao sam deo materijala koji izgleda izvrsno. Urađen je jasno i treba ga samo pažljivo završiti. Mislim da mogu da pomognem mišljenjem, rediteljskim okom, da se film što pre pojavi, što je moralo već odavno da se dogodi. Sve je već dovoljno dobro urađeno tako da će malo toga zavisiti od mene. Materijal treba samo sklopiti i ne pokvariti. Očekujem pomoć od montažera koji je već radio na tom materijalu. Na potezu su sada producenti koji treba da omoguće materijal za montažu.

- U toku je prva ruka montaže - kaže producent Zoja Todorić. - Za 20 dana ćemo imati prvu projekciju i znaćemo kako će teći dalje „peglanje" materijala. Nikuda nećemo žuriti jer nas domaći festivali malo zanimaju. Želimo da film dogodine učestvuje na Berlinskom festivalu, čiji je Pavlović dvostruki laureat.

U filmu Živojina Pavlovića snimanom prema scenariju Siniše Kovačevića koji prati izbegličku dramu bivšeg oficira JNA Janeza (Radko Polič), glavne uloge igraju Dušica Žegarac, Milena Pavlović, Bogdan Diklić, Svetozar Cvetković, Nebojša Glogovac, Marko Nikolić, Katina Ivanova...

V. Milivojević


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.