GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Jugoslavija dovoljno moćna da protiv nemoćne Malte osvoji šesti bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000

Mediteranske igre za Hrvate

Rezultatski uspešno odrađena proba za glavni događaj, 27. marta u Beogradu

Iako plavi fudbalski talas nije potopio malteško utvrđenje, dvostruka gol paljba Alberta Nađa i rukom izvajana lopta u mreži Sava Miloševića bili su dovoljni da zidine napuknu na tri mesta i da domaćin zastavu spusti na pola koplja. Tri gola, za tri boda, a sve (o)stalo u zaborav. Neka ipak ostane upisano: Jugoslavija na stadionu „Ta Kali" nije imala igru. Da li samo zato što i nije bila potrebna? Vreme će pokazati. Hrvatsko...

Kralj se šepurio na pustom dvoru, nije imao posla i zato i izostaje ocena. Mirković je po desnom boku odigrao ono što se i očekivalo, koliko, uostalom, i može. Do protivničke polovine: čvrsto i odsečno. Svaki korak bliži protivničkom golu bio je kraći. Defanziva nije njegova fudbalska privilegija i to selektor Živadinović treba da zna. A, zna... Uz levu liniju špartao je Jovan Stanković, irsko otkrovenje. Dobar, napredan, ali veoma često bez podrške saigrača.

Mihajlović, Đukić i Đorović standardno zadovoljavaju potrebu kvalitetnog tima koji napad gradi iz odbrane. Doduše, Mihajlović ume da pretera dalekometnim posluženjima, ali nije gol baš uvek na tacni.

- I nije Malta merilo naše vrednosti - opominje Goran Đorović. - Došli smo da pobedimo, to smo ostvarili i čitava priča se svodi na 3:0. Sad imamo mir, toliko potreban za pripremu utakmice sa Hrvatskom.

Đukić ne priča mnogo o igri...

- Teren je bio veoma tvrd, a i vetar je smetao. Svakako, kako nama tako i njima, nismo se proslavili, ali ubedljivu pobedu niko ne može da nam ospori.

Srednji red, manevar, onaj zamajac koji okrene ama svaki trijumf, nije bio na nivou želja i potreba jugoslovensko fudbalskog tima! Dejan Stanković je konačno igrao na svom mestu, čak mu je i broj pasovao, ali ideju, tečnost i tačnost nije poneo iz Rima. Dejan je mlad igrač, ponekad mu nedostaje hrabrost i fudbalski bezobrazluk. Slaviša Jokanović, pak, ima sve, ali očigledno je upao u kanarsku apatiju koja je sinonim za Tenerife. Da li će se uskoro trgnuti?

Albert Nađ je nosilac ružičastog gran prija prekjučerašnje utakmice. Posle francuskog šoka, uspeo je da se uzdigne do nivoa fudbalera koji treba da ima startnu privilegiju u plavom timu. Interesantna će biti reakcija selektora Živadinovića kad Jugović bude spreman... Slatke, ali muke!

- Rekao sam sebi: „Alberte, zaboravi Mondijal. Uspeo sam, nemam ožiljak u karijeri jer sam naučen da gledam isključivo napred" - rezonuje Nađ.

Povlačenjem Peđe Mijatovićs iz špica, ostvarila se Živadinovićeva želja iz snova da Kovačević i Milošević tandemski jure gol. Doduše, to se nije desilo na Malti, ali to je tendencija koju većina priželjkuje.

- Bio sam silno umoran, jedva sam se kretao - rekao je Kovačević posle utakmice. - Kao i svima, i meni je pobeda najbitnija.

Tu se spisak iz La Valete i sužava. Ostalo je mesta još za Grozdića, standardno čvrstu kariku u plavom lancu i Đorđa Tomića koji igri našeg državnog tima uvek može da doda šarm i molsku notu uživanja. E, sad, na sve pomenute treba dodati Stojkovića sa kapitalnim iskustvom i Savićevića sa urođenim darom. Biće teško, jer do 11 treba oduzimati, a ne sabirati. Svi žele (i mogu) da igraju...

Kome uskratiti privilegiju?

Grada Branković


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.