GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 11. februar 1999.
 Broj 244
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
U drugom kvalifikacionom meču za Euro 2000 reprezentacija Jugoslavije juče u La Valeti savladala Maltu sa 3:0 (1:0)

Tri gola tri boda

Presudu sa dva gola izrekao povratnik u tim Albert Nađ, tačku stavio Savo Milošević

SPECIJALNI IZVEŠTAČI „GLASA JAVNOSTI"

LA VALETA - Kažu da je najteže uzeti nešto što ti je unapred dodeljeno, kao što je našoj reprezentaciji svaki fudbalski znalac i laik još na žrebu u Gentu upisao na konto tri boda iz meča sa Maltom. Nije bilo baš teško, ali jeste dosadno. Sa nogom tek prislonjenom na papučicu gasa plavi su protiv fudbalskih šegrta sa Mediterana zabeležili i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine - 3:0 (1:0).


Meču prisustvovao Ćiro Blažević

Sanjam bod u Beogradu

Sa 17 minuta zakašnjenja u loži stadiona obreo se i hrvatski selektor Ćiro Blažević u pratnji trojice hrvatskih novinara. Po završetku meča strpljivo i ljubazno je odgovarao na pitanja jugo-novinara, a zatim brže bolje požurio na avion za Split gde su se sinoć sastali Hrvatska i Danska.

-Jugoslavija je ostala verna svojoj fudbalskoj školi, mada na sredini terena sada igraju čak i modernije. Prva zvezda je svakako Mijatović, njemu uz rame Mihajlović, a veoma neugodan za nas biće Jovan Stanković koji me prijatno iznenadio. Sanjam bod u Beogradu, mada nećemo doći da se branimo. Posle poraza u Irskoj nemamo pravo na kiks, a želeli bi da se sve reši u našem međusobnom duelu u Zagrebu. Pitate me za Ladića i Prosinečkog? Igraće, ako budu formom zaslužili-rekao je Blažević dok su se predstavnici „zagrebačkog tiska" interesovali za Alberta Nađa.

Do meča sa plavima Hrvati će još odmeriti snage sa Slovacima.

 

Još jedan trokorak ka Belgiji i Holandiji je načinjen, a to je najvažnije. Bledunjavo izdanje, sa ili bolje reći bez motiva koji je svaki igrač ponaosob poslao u blisku budućnost, usmerio ka 27. martu i megdanu koji će biti više od igre. Sa Hrvatima u glavi pobeđena je Malta i konačno sve misli i snage mogu da se postave pred „šahovsku" tablu.

Istina je da plavi juče nisu ni zadovoljili, a kamoli plenili igrom. Ipak, nečim nas sve jesu umirili - rezultatom. Laka tri komada u mreži Maltežana, ipak, ne smeju da uljuljkaju. Čas i po igre protekao je bez igre. Izostala je kreacija, ideja, vezni red je odeven u sivi plašt ostao nedorečen. Nije bilo ni upotrebljivih lopti za najisturenije igrače, a nepreciznih pasova više nego što treba. Konačno realizacija je stigla tek od „vodonoše". Povratnik pod zastavu, neumorni trkač Albert Nađ, momak koji u svakom smislu zasslužuje plavi dres, sam je uradio sve. Od oduzete lopte, preko finte do tačke na „i". I sve to u pravo vreme - polovinom prvog dela igre. Elan domaćina je splasnuo, agresija koju su u nedostatku znanja forsirali izabranici našeg stručnjaka Josifa Ilića nestala je kao rukom odneta. Plavi su nastavili opušteno, bez preterane želje da Maltežanima nabijaju komplekse.

Mijatovićev teledirigovani centaršut, nebeski skok malenog, ali igrački velikog Nađa, te veština Sava Miloševića, sigurnom rukom ispisali su trojku na semafor i u tabelu. Tri gola i tri boda stalo je u malteških 90 minuta. Na kraju baš tako i treba upamtiti ovaj meč, kao tri gola i golema boda koja sve okreću martovskom fudbalskom boju čiji ishod mnogo toga može da reši. Jedno je sigurno, plavi neće, niti smeju biti ležerni kao juče. Malta je Malta, a „oni" su nešto drugo.

GRADA BRANKOVIĆ
FOTO: MILOŠ VUKADINOVIĆ

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.