GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 11. februar 1999.
 Broj 244
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Kada je u pitanju lepota ljudi ne pitaju za cenu

Kosa kao testo

Stručno produžavanje kose koja stiže sa svih strana

U svetu šou biznisa izgled je sve. Ne žali se novac da bi grudi bile čvršće i veće, zadnjica zategnuta, lice ispeglano i bez bora. Kozmetičari, fitnes majstori i plastični hirurzi stalno usavršavaju tehnike za ulepšavanje. Specijalni efekti primenjuju se na gotovo svim delovima tela, pa i na kosi. Kosa po potrebi može da se produži, pojača, progusti. Jedna od najčuvenijih škola za specijalne efekte na nivou kose je „Rakun", internacionalna škola iz Londona. NJeni polaznici su angažovani na snimanju holivudskih filmova i na najvećim modnim revijama u Parizu, Milanu, NJujorku. Beogradski frizer Miki Panjković posle studija u Londonu i polaganja svih potrebnih ispita u svom salonu primenjuje iste tehnike za poboljšanje izgleda kose, a jedna od najtraženijih je nadogradnja.

- Nadogradnja kose je izuzetno specifična vlasuljarska tehnika i veoma ozbiljna stvar. Sam čin nadogradnje je spajanje najsitnijih pramenova kose sa novom kosom po želji, obliku i dužini. Način postavljanja u A klasi, u kojoj ja radim, je jedan implant, medicinski izraz je proteza, dok bi u žargonu to mogao da bude nastavak. Praktično, doticanjem mesta na kosi klijenta sa novim pramenom nastaje spoj kojim se neraskidivo veže njegova kosa sa novonastalom kosom. Sa nekoliko hiljada ponavljanja svega toga dobije se rezultat da se vezovi uopšte ne vide i da nadograđena kosa funkcioniše potpuno isto kao prirodna. Pere se, farba, navija, može da se stavlja mini val, objašnjava Miki Panjković.

- Sam čin nadogradnje traje sat do sat i deset minuta, neko za to vreme šiša, neko radi mini val, a ja produžavam kosu.

A koliko sve to košta?

- To je kao kad kupuješ sat ili automobil, možeš da uzmeš svoč ili roleks. Tako i klijenti kupuju kosu zasnovanu na budžetu. Ne postoji minimalna ili maksimalna cena nadogradnje, sve zavisi od želje klijenta. Kosa je roba kao zlato, čelik ili svila. Postoji svetsko tržište kose i ja kao član Svetske vlasuljarske organizacije mogu u roku od 24 časa da dobijem tip kose koji me interesuje - iz Indonezije, Kine ili Južne Amerike - potpuno je nevažno. Vrednost kose zavisi od velikog broja faktora: količine, dužine, boje, načina talasanja. Košta od nekoliko stotina do nekoliko hiljada maraka.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.