GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 11. februar 1999.
 Broj 244
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Igor Radojičić, portparol SP Republike Srpske, saopštio

Đokić ipak nije odbio mandat

Konačnu odluku doneće Glavni odbor Socijalističke partije RS

BANJALUKA (Beta) - Petar Đokić još nije prihvatio mandat za sastav Vlade RS, ali ga još nije ni odbio - izjavio je juče portparol Socijalističke partije Republike Srpske Igor Radojičić. On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare precizirao da je SPRS, čiji je Đokić član, „zatražila da obavi konsultacije unutar partije i utvrdi stav prema kojem će se ponašati Petar Đokić". Prema njegovim rečima, odluku o tome da li će Đokić prihvatiti ili odbiti mandat doneće Glavni odbor SPRS.


Vestendorp portparol

Srpska koalicija za RS optužila je visokog predstavnika za BiH Karlosa Vestendorpa da se preuzimanjem uloge portparola Koalicije Sloga „direktno meša u unutrašnje stvari te koalicije, što nije u skladu sa njegovom funkcijom definisanom u Dejtonu". „Vestendorp je preuzeo ulogu portparola Koalicije Sloga i obavestio javnost da Petar Đokić nije prihvatio mandat za sastav nove Vlade iako je mandatar izjavio da će odluka biti donesena na nivou SPRS i njenih partnera", precizira se u saopštenju ove koalicije.

 

- Ponuda mandata trećem kandidatu prilika je da se stane na loptu. Lopta je u nogama SPRS i mi želimo da javnosti i svim unutrašnjim i inostranim političkim faktorima stavimo do znanja da je igre dosta i da se rešenje mora naći - naglasio je Radojičić, dodajući da će SPRS insistirati da se u narednim danima pronađe rešenje".

Ipak, socijalisti će, kako je istakao njihov portparol, sve svoje stavove usaglašavati sa druge dve članice Koalicije „Sloga". On je podsetio da je kandidatura Milorada Dodika za predsednika nove Vlade usaglašena u Koaliciji „Sloga" još pre septembarskih izbora i na odbijanje predsednika Nikole Poplašena da aktuelnog premijera imenuje za mandatara. Radojčić smatra da je i to jedan od razloga „da se u okviru „Sloge" i u razgovorima sa ostalim političkim faktorima pronađe rešenje koje će moći da prođe kroz ustavnu proceduru".


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.