GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 10. februar 1999.
 Broj 243
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Inspektori SUP-a tokom jučerašnjeg dana vršili pretres prostorija ICN „Galenike"

Privođeni potpredsednici i kontrolor

BEOGRAD - Vesna Božić kontrolor u ICN „Galenike" privedena je u SUP tokom jučerašnjeg dana, kada su inspektori vršili pretres prostorijama MP „Holdinga" u ulici Jove Ilića 55. U prostorijama su se tada nalazili asistent Milana Panića Nataša Prokopljević i vozač Mileta Simić. Nakon pretresa, inspektori su sa vozačem krenuli u predstavništvo ICN u Geneksovim apartmanima, posle čega su i njega priveli.


U Geneks bez naloga

Inspektori beogradskog SUP, juče su izvršili pretres privremene direkcije „ICN Farmaceutik" u Ulici Jove Ilića broj 55 i pokušali da uđu u predstavništvo „ICN Galenike" koje se nalazi u Geneksovim apartmanima.

- Pretres u apartmanima nije izvršen, zato što inspektori nisu posedovali nalog za pretres, a nije bilo ni svedoka, koji po zakonu moraju da prisustvuju takvim događajima - rekao je Vladan Batić, advokat preduzeća ICN Galenika.

G.J.

 

- Jovanka Babić potpredsednik za pravne poslove, Slavica Spahić potpredsednik za kadrovska pitanja, kao i Zoran Vasić potpredsednik za finansije privedeni su tokom prekjučerašnjeg dana na informativni razgovor u SUP. Zoran Vasić je tamo proveo noć, a Babić i Spahić su puštene kućama, ali su ponovo juče ujutru privedene. NJihovo saslušavanje, prema mojim saznanjima, teklo je bez prisustva advokata - iznela je za naš list Nataša Prokopljević, koju smo zatekli u prostorijama MP"Holdinga" neposredno po odlasku inspektora. Po njenim rečima inspektori su u prostorije ušli sa nalogom za pretres.

- Rekli su da traže dokumentaciju ICN i pečate, a tokom pretresa naišao je i advokat firme Vladan Batić, koga u početku nisu želeli da puste unutra. Kada su ga nakon nekog vremena pustili da uđe, nisu želeli da razgovaraju sa njim, jer on, po njihovim rečima, nije imao šta da im kaže. Uzeli su papir sa telefonima potpredsednika firmi, a u izveštaju su pored ovog dokumenta, naveli da su uzeli i neki kompjuterski izveštaj, ali ja nemam pojma o kakvom se izveštaju radi. Tokom pretresa bili su ljubazni, nisu rasturali dokumentaciju, a pored pet soba, pretresali su i kuhinju kao i dva kupatila - kaže Nataša Prokopljević. Kad su odlazili, inspektori su rekli da ništa bitno nisu pronašli. Kako ona kaže, inspektori su ceo pretres obavili uz muziku, koju su pustili preko kompjutera sa CD-a.

Prema poslednjim informacijama, niko od privedenih nije pušten.

M.Cvejić

Gluvi telefoni

Inače, tokom jučerašnjeg dana bilo je nemoguće stupiti u vezu sa čelnicima ICN, jer su im mobilni telefoni bili isključeni. Pretpostavlja se da im je telefone isključilo još prekjuče novo rukovodstvo pošto su, po ulasku u firmu, pronašli telefonski imenik.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.