GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 08. februar 1999.
 Broj 241
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Sednica GO DS u „danu slavlja" završena promenom u rukovodstvu

Perišić podneo ostavku

NOVI SAD - Demokratske stranka je u suboti slavila osamdeset godina od osnivanja i devet godina od svoje obnove. Istog dana održana je i sednica Glavnog odbora stranke na kojoj je potpredsednik Miodrag Perišić podneo neopozivu ostavku. On nije detaljno obrazlagao razloge za taj potez, rekavši da mu atmosfera i trend kojim se kreće rad stranke trenutno ne odgovara, a jedino što je bio spreman da izjavi novinarima bilo je da je „razmimoilaženje u političkim stavovima dovoljan razlog za ovakav postupak".

Lider demokrata Zoran Đinđić je, komentarišući Perišićevu ostavku, rekao da je „opšte raspoloženje u GO bilo da odluke koje su ranije donete ne treba ponovo stavljati na dnevni red i ne treba ih osporavati".

- Pretpostavljam da je to bio razlog što Perišić koji je imao određene ključne dileme nije bio zadovoljan i smatrao je da ne može više da nosi odgovornost za odluke za koje je ocenio da nisu „baš najbolje". Ali on je savezni poslanik, ostaje u vrhu stranke i samim tim zadržava pravo da te svoje stavove zastupa i da dobije većinu u narednom periodu jer to nisu stvari koje se prelamaju za jedan dan - istakao je Đinđić.

Nezvanično, međutim, saznajemo da je Perišić izneo predlog da se ponovo pokrene saradnja sa nekadašnjim članovima DS - Vojislavom Koštunicom i Kostom Čavoškim - što bi, prema njegovom mišljenju, poboljšalo rejting stranke koji trenutno ne pruža šanse za dobre rezultate na nekim budućim izborima. Glavni odbor je, kaže naš izvor, ovakvu odluku odbio, posle čega je Perišić podneo neopozivu ostavku na funkciju potpredsednika stranke.

Saznajemo, takođe, da je Đinđić bio spreman da na proveru stavi poverenje rukovodstvu stranke što su, međutim, članovi GO odbili. Doneta je i odluka da se u opštinama gde je koalicija „Zajedno" osvojila većinu lokalnim odborima DS prepusti odluka da li će i dalje sarađivati sa SPO, naravno uz konsultacije sa centralom. Prema Đinđićevim rečima nikakav nalog iz centrale stranke po tom pitanju nije poslat lokalnim odborima, pa takav nalog nije upućen ni u Novi Sad, o čemu se dosta špekulisalo u poslednje vreme. Zanimljivo je napomenuti i da je od čelnika Saveza za promene na koktelu povodom jubileja bio prisutan samo predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradović i, kao predstavnik GSS, potpredsednik Dragor Hiber.

M. StajiĆ S. ArsiĆ


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.