GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 04. februar 1999.
 Broj 238
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
 

Zapad traži pomoć od SPC

Ambasador Francuske u SRJ Stanislav Filiol i otpravnik poslova Velike Britanije Dejvid Landsman uručili su juče patrijarhu original dokumenta Zaključaka Kontakt grupe i zatražili da SPC „učini sve sa svoje strane kako bi došlo do mirnog i pravednog rešenja" krize na Kosovu, saopšteno je iz Patrijaršije

 

Patrijarh srpski gospodin Pavle pisao Vedrinu

Dozvolite SPC učešće

BEOGRAD - Srpski patrijarh Pavle danas je od francuskog ministra inostranih poslova i kopredsedavajućeg mirovne konferencije o Kosovu Ibera Vedrina zatražio da se delegaciji Srpske pravoslavne crkve omogući prisustvo u Rambujeu. U pismu Vedrinu patrijarh Pavle naglašava da je SPC životno zainteresovana za rešavanje kosovske krize i zato moli da se njenoj delegaciji omogući da uzme učešća na mirovnoj konferenciji makar u svojstvu posmatrača, s pravom da iznesu svoja gledišta.

Delegaciju SPC, kako se navodi, činili bi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop raško-prizrenski Artemije sa pratiocima - jeromonahom Savom iz manastira Visoki Dečani, liderom Srpskog pokreta otpora Momčilom Trajkovićem i istoričarem Dušanom Batakovićem.

Patrijarh Pavle podseća da na Kosovu preko hiljadu godina žive pravoslavni Srbi, članovi i vernici crkve koji žele i ubuduće tu da žive.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.