GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 29. januar 1999.
 Broj 233
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Posle pucnjave u selima oko Lapaštice, juče

Mirno oko Podujeva

Otvoren put Priština - Beograd

PRIŠTINA - U podujevačkim selima oko Lapaštice, gde su se proteklih dana sukobili pripadnici policije i „OVK", pucnjava je prestala. Prekjuče se s lapaštičkih visova iz vatrenog oružja i minobacača više sati pucalo na pripadnike policije koji tragaju za napadačima na stanicu policije u Lužanima od pre dve noći. Pucnjava je utihnula uveče da bi se povremeno oglašavala tokom noći.

Sukoba i otvaranja vatre juče nije bilo, potvrdili su verifikatori Misije OEBS koji nadgledaju Podujevo. Najžešće se pucalo iz rejona Gornje LJupče i Lapaštice. Posle višesatnog prekida put Priština - Beograd juče ujutro ponovo je otvoren za saobraćaj, mada autobusi i putnički automobili sve ređe idu ovim pravcem.

Snage bezbednosti drže pod kontrolom put preko Podujeva ka Beogradu i Nišu. Putevi prema Gornjem LJupču, Lapaštici, Obranži i drugim selima i dalje nisu bezbedni. Na raskrsnicama glavnog puta prema selima nalaze se rampe i snage bezbednosti. Novinari nekoliko stranih agencija (EPA, AP, Bugarska nacionalna TV) pokušali su da se primaknu podujevačkim selima preko Gornjeg LJupča, ali su naišli na rampu i vratili se u Prištinu. Prema njihovim rečima pored puta od Devet Jugovića prema Podujevu gotovo nema nikoga. Meštani su se povukli u kuće i zabarikadirali. Novinari su iz pravca Podujeva sreli prištinski autobus, ali je i on bio poluprazan.

Telefonske veze s Podujevom proradile su juče. U Skupštini grada su nam rekli da je u gradu mirno, da su šetači izašli na ulicu i da su otvorene prodavnice.

Prestala je pucnjava koja je prekjuče odjekivala sa seoskih visova oko Lapaštice. Ni na srpskoj ni na albanskoj strani nemaju podatke da li je stradao neko u prekjučerašnjim sukobima.

R. Barjaktarević


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.