GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 28. januar 1999.
 Broj 232
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Dok uživa na iberijskom suncu, Radomir Antić osluškuje glasove o smenama trenera španskih fudbalskih velikana

Zovu me da vadim kestenje iz vatre!

Neću otići u Real pokloniti se i početi da radim. Ukoliko Hidink ode imaću šta da kažem predsedniku Sansu. S obzirom na situaciju, postaviću neke svoje uslove, pa ako im odgovaraju...

Kad god neko izgubi, ja sam u kombinaciji! Ovim rečima, uz osmeh koji odzvanja sa španskih daljina, počela je priča sa Radomirom Antićem, najtraženijim trenerom na Iberijskom poluostrvu.

- Tačno je da sam imao mnogo ponuda, ali sam ih odbio. Ja sam svoje rekao, sada je vreme odmora...

Jeste, ali ste i rekli da odluku možete da „odmrznete" u slučaju poziva Real Madrida, Barselone ili Valensije.

- Rekao sam...

E, pa da ne bude rekao-porekao, Real Madrid već kuca na Vaša vrata?

- Mislim da neće ići sve tako lako kako se kod nas misli - objašnjava Antić.

Kapelo i Antić smenjuju Hidinka
Debakl madridskog Reala u La Korunji uzburkao je strasti u „kraljevskom klubu". Predsednik Lorenso Sains grmi na sve strane, a sada se obreo u Italiji. Glavni razlog je sastanak sa čelnicima velikana sa Apenina oko nove Evropske lige, sa predsednikom Intera Moratijem oko prelaska Redonda i Panućija na „San Siro" i konačno, sa Fabijom Kapelom, eks-trenerom Reala za koga su madriđani zainteresovani da ga vrate u svoje redove! Poslednji neuspesi naime, ozbiljno su uzdrmali pozicije Holanđanina Gusa Hidinka, koga španska štampa, baš kao ranije i njegovog zemljaka iz Barselone Van Gala, uveliko smenjuje. A na listi mogućih kandidata za klupu Reala spominju se tri imena: Fabio Kapelo, naš Radomir Antić i Luis Aragones.

 

- Jer, Španija je nešto drugo... U fudbalu je ogroman novac, a veliki deo kolača ide i trenerima. Oni bolji dobijaju tri-četiri miliona maraka - neto. Prema tome, Lorencu Sansu nije lako. Holanđanin Gus Hidink ima zacementiran ugovor i predsednik Reala ne može da pronađe modus kako da ga skloni sa klupe. Zato se pušta da mediji daju svoj doprinos, oni su ti koji forsiraju smenu, uključuju se, naravno, i navijači, i na kraju ispadne da ga nije Sans promenio, jer ga je on i doveo, već da je morao da posluša „glas javnosti".

Nemac Jup Hejkens je osvojio Ligu šampiona i dobio povratnu kartu za Nemačku?

- Oba trenera su na mukama zbog istih stvari - tvrdi Antić.

Pokušajte da malo pojasnite?

- Ima mnogo nelogičnosti u kraljevskom klubu. Na primer: pomoćni trener ima duži ugovor od glavnog! To je Sansov hir. Svakako, to nije sve, organizacija je slaba, ne zna se ko pije a ko plaća. Mnogo toga je isprepletano i u odnosima klub - uprava - igrači - navijači. Hejkens je već platio glavom, Hidink je sada u njegovoj koži...Ne znam kako će se izvući iz tog, začaranog kruga.

Kako ćete se Vi „uvući" u sve to, s obzirom da ste već jednom sedeli na užarenoj kraljevskoj klupi i otišli a da nikom nije bilo jasna zašto?

- Polako, nigde ne žurim, najbitnije je da nisam opterećen. To je veliki plus u odnosu na one koji prvi put dolaze u klub svetskog rejtinga. U svakom slučaju, neću otići na „Santjago Bernabeu", pokloniti se i početi da radim. Ukoliko Hidink ode, a ponoviću, nisam siguran da će Holanđanin otići lako i brzo, imaću i ja šta da kažem Sansu. S obzirom na situaciju, postaviću neke svoje uslove, pa ako im odgovaraju...

J.Sekulić


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.