GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 28. januar 1999.
 Broj 232
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Srpska strana ima dva pregovaračka tima za „Novi Dejton"

SPO ili SRS pitanje je sad

„ Na pregovore će se ići samo u slučaju krajnje nužde. Koji god tim Milošević da izabere, predvodiće ga Ratko Marković, rekao nam je član Savezne vlade koji je zahtevao anonimnost. U DSK nam potvrdili da će u njihov tim biti pozvani i predstavnici tzv."OVK"

BEOGRAD - Pregovori o rešavanju kosovskog problema, popularno nazvan „Novi Dejton", prema tvrdnjama međunarodne zajednice i stranih agencija trebalo bi da počnu tokom februara. Mada srpski zvaničnici odbacuju bilo kakvu mogućnost učestvovanja u ovim pregovorima, kako „Glas" saznaje od član Savezne vlade koji je zahtevao anonimnost, jugoslovenski predsednik uveliko „ bira kandidate za srpski tim". Prema njegovim rečima, naša zemlja će učestvovati u ovim pregovorima samo „ ako federalna vlast bude priterana uz zid".

- Podučeni prethodnim pretnjama o bombardovanju treba očekivati da će Milošević do poslednjeg trenutka insistirati da se ovi pregovori održe u Srbiji. Naime, federalni vrh smatra da naša zemlja neće biti bombardovana i da će odugovlačenjem početka pregovora odbaciti mogućnost otcepljenja Kosova. Zato se niko u Saveznoj vladi ne uzbuđuje zbog najnovijih pretnji vojnom intervencijom jer se smatra da u svakom slučaju mi dobijamo, rekao nam je naš izvor. Kako nam je objasnio naš sagovornik, predsednik SR Jugoslavije ima problem oko sastava tima. Naime, dosadašnji tim su činili članovi republičke vlade među kojima su se nalazili predstavnici Srpske radikalne stranke. Međutim, kako međunarodna zajednica želi da razgovore podigne na federalni nivo, u novom timu bi moralo biti mesta za Srpski pokret obnove.

„Poznato je da ove dve stranke ne sarađuju, niti imaju želju za tako nešto. Zato će Milošević morati da odluči kojem će se carstvu privoleti pošto će obe stranke insistirati da one budu u timu. Koji god tim Milošević da izabere, predvodiće ga Miloševićeva desna ruka, Ratko Marković, rekao nam je na kraju naš sagovornik.

V.Đorđević


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.