GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 27. januar 1999.
 Broj 231
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Mlekari od Vlade Republike Srbije ponovo traže poskupljenje mleka

Litar pasterizovanog mleka 4,5 dinara

BEOGRAD - Mlekari će ovih dana uputiti zahtev Vladi Srbije u kojem će tražiti da im se odobri nova cena pasterizovanog mleka i da litar u maloprodaji staje 4,50 dinara, a kratkotrajnog sterilizovanog 7,20 dinara.

Ovo je zaključeno na jučerašnjem sastanku Grupacije za mlekarsku industriju održanom u Zemunskoj mlekari. Na sastanku je dogovoreno i da se od Vlade traži da uvede prelevmane na uvoz mleka, maslaca i sireva, kao i da se zaostali dug po osnovu premija i subvencija koji iznosi 65 miliona dinara isplati odmah, a ubuduće svakog meseca za prethodni.

Proizvođači će, kako je zaključeno, tražiti i da se izmeni Uredba o obaveznoj preradi polovine ukupnih sirovina u kratkotrajno mleko. U mlekarama smatraju da potražnja na tržištu može da se zadovolji ako se od otkupljenih količina preradi 30 odsto u pasterizovano mleko. Ta pravila trebalo bi da važi i za privatne mlekare, kažu prerađivači ove životne namirnice.

Bratislav Banjanac, predsednik te grupacije, kaže da je ovo „peta urgencija za poslednjih nekoliko meseci" i ako je Vlada Srbije ne prihvati mlekare neće garantovati da će biti dovoljno mleka na tržištu. Ono će, kaže Banjanac, koštati „kao ulje ili šećer".

S. JoviČiĆ


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.