GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 27. januar 1999.
 Broj 231
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Stranke RS o neprihvatanju predloga Poplašena Dodik:

Miljuš završio kako se i očekivalo

Đokić: Predsednik preuzeo veliku odgovornost. Dodik: „Sloga" je bila u pravu. Kalinić: Republika Srpska se gura u unitarnu BiH

BANJALUKA (FoNet) - Predsednik RS pogrešio je i preuzeo veliku odgovornost na sebe kada je za mandatara nove Vlade RS predložio Branu Miljuša za koga se znalo da neće dobiti potrebnu većinu - ocenio je juče predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Petar Đokić.

Kako javlja SRNA, komentarišući odluku Skupštine Milorad Dodik, predsednik Vlade RS, ocenio je „da je jedan neozbiljan predlog konačno završio onako kako se očekivalo", na šta je od početka ukazivala koalicija „Sloga".

Dragan Kalinić, predsednik predsedništva SDS, kaže da nije iznenađen odlukom Skupštine RS:

- Ako je ovo nastavak demokratskih promena i demokratske politike u RS ja sa žalošću mogu reći da takva politika uništava, odnosno umanjuje značaj RS i definitivno je gura u unitarnu BiH - istakao je Kalinić.

Milan Tupajić, šef Poslaničkog kluba SDS, ukazao je da su poslanici ove stranke očekivali da Skupština RS neće izglasati poverenje mandataru Branu Miljušu, ali da su ga podržali jer je njegov ekspoze u dobrom delu bio prihvatljiv.

Milan Lazić, šef Kluba poslanika SRS RS, kaže da koalicija „Sloga" nije prihvatila relativno dobar program Vlade koji je ponudio Brane Miljuš, ali to neće sprečiti SRS RS u traganju za kompromisom

Safet Bičo, šef Kluba poslanika Koalicije za celovitu i demokratsku BIH, objasnio je da je za ovu koaliciju bio neprihvatljiv predlog mandatara Brane Miljuša da u novu Vladu RS uđu i predstavnici SDS.

Dragutin Ilić, šef poslaničkog kluba SP RS, rekao je da je odluka Skupštine očekivana, ali da će konačan ishod sednice biti zadovoljavajući ukoliko čitava rasprava u Skupštini bude korak prema konačnom rešenju i neophodnom kompromisu dva suprotstavljena bloka.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.