GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 27. januar 1999.
 Broj 231
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Stevan Vrbaški bez obrazloženja prekinuo sednicu novosadskog parlamenta

Novi Sad pred uvođenjem prinudne uprave?

Gradonačelnik, praćen odbornicima SPO, jednostavno izašao iz skupštinske sale. Aleksandar Paroški (DSS) potvrdio da je bilo planirano i pokretanje smene prvog čoveka vojvođanske prestonice Potom je usledio i drugi prekid sednice kako bi se Miljušu ostavilo još vremena da se konsultuje sa strankama i utvrdi da li ima ili nema potrebnu većinu.

NOVI SAD - Novi Sad je samo na korak do uvođenja prinudne uprave i dosadašnjim koalicionim partnerima ostaje samo da se međusobno preganjaju ko će za to biti odgovoran - čulo se juče u lokalnim političkim krugovima pošto je svima postalo jasno da zasedanje Skupštine Novog Sada koje je naprasno prekinuo gradonačelnik Stevan Vrbaški, inače predsednik GO SPO, neće biti nastavljeno.

Vrbaški, odbornici SPO i članovi Gradske vlade iz ove stranke jednostavno su napustili sednicu (samo što su određene prve tačke dnevnog reda preuzete sa poslednjeg zasedanja) i prešli u jednu od sala pored gradonačelnikovog kabineta. Pošto su ih novinari pronašli obratio im se Vrbaški kratkim obaveštenjem da do subote neće davati nikakve izjave. Nešto kasnije SPO-ovci su iz zdanja novosadskog Parlamenta prešli u restoran „Sterija" gde su proveli podne.

Inače, gotovo do pred samu sednicu predstavnici ostalih partnera u gradskoj upravi (DS, LSV, RDSV, DSS) većali su o tome "šta treba učiniti" u uslovima nastalim posle ulaska SPO u Saveznu vladu, što je za naš list potvrdio i predsednik Gradskog odbora DSS Aleksandar Paroški:

Posle prekida sednice, pomalo zatečena, druga strana je počela s listanjem poslovnika proveravajući da li je sednica zaista prekinuta ili je data pauza, dok se mobilni telefoni nisu ispuštali iz ruku.

- Gradonačelnik je sednicu samovoljno prekinuo i time teško prekršio poslovnik, pri čemu odborničke grupe koje čine skupštinsku većinu ni na koji način nisu odgovorne za ovakvo njegovo ponašanje. Sumnjamo da je sve ovo bio scenario da se Novi Sad obezglavi. Svi naši pokušaji da nastavimo rad su propali i mi smo dovedeni u situaciju da ne možemo da obavljamo posao za koji su nas građani birali - izjavio je na konferenciji za novinare, održanoj ubrzo posle prekida zasedanja, potpredsednik Skupštine Novog Sada i šef odborničke grupe LSV Miroslav Mrnuštik.

M. Stajić


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.