GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 25. januar 1999.
 Broj 229
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Odlukom vlasti Tuzlansko-podrinjskog kantona

Zabranjen koncert pevača iz Srbije

SARAJEVO (FoNet) - Ministarstvo za kulturu Tuzlansko-podrinjskog kantona zabranilo je održavanje koncerta srpskih pevača Milke Todorović, Džeja Ramadanovskog i Dragana Šaulića u Kalesiji na severu Bosne. Koncert je trebalo da se održi u subotu u školskoj sportskoj dvorani i gotovo sve karte su bile rasprodate.

Kalesija u kojoj izrazitu većinu čine Bošnjaci poslednjih dana je bila potpuno podeljen grad zbog nastupa ovih izvođača. Organizatori ovog koncerta su dva ratna invalida, nosioci ordena „Zlatni ljiljan" koji su na poslednje događaje reagovali veoma burno.

Političari razgovaraju, privrednici sarađuju s privrednicima preko Drine, zašto i mi ne bismo slušali ovu muziku. Koncert ćemo održati i, ako bude trebalo, obračunaćemo se s onima koji koncert žele da zabrane. Kalesija će goreti. Zapalićemo je isto kao što smo je oslobađali 1992. godine, kažu suorganizatori koncerta za list „Slobodna Bosna".

Kad se za gradnju džamije može kupovati cigla iz Srbije možemo i mi dovesti pevače iz te zemlje, zaključuju dva ratna veterana, najavljujući da će u Kalesiju uskoro dovesti Cecu, Draganu i Šabana.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.