GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 25. januar 1999.
 Broj 229
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
U subotu popodne u okolini Drenice

Oslobođeno petoro Srba

PRIŠTINA - Petoro Srba koje su albanski teroristi kidnapovali u noći između četvrtka i petka stigli su u subotu, nešto posle 19 sati, u selo Nevoljane kod Vučitrna. Miodrag Bigović koga su teroristi prvog oteli u vučitrnskoj trafo-stanici vidno je tučen i maltretiran, dok se prema njegovim komšijama Radisavu, Živki, Radovanu i Danici Miličković „postupalo korektno".

Petoro kidnapovanih Srba su, vezanih očiju, sprovedeni kroz dreničke šume i vraćeni posle 24 sata svojim kućama, uz posredovanje misije OEBS. Miodrag Bigović, čijoj su supruzi LJubinki teroristi pretili da će je zaklati, ne želi ništa da govori iz straha zbog svoje dvoje dece. I ostali oteti, takođe škrti na rečima, kažu da nisu maltretirani i da su im ložili vatru kako bi se ogrejali.

Pozivajući se na albanske izvore agencija Frans pres je javila da su oteti Srbi rano popodne oslobođeni „negde u Drenici".

Portparol OEBS na Kosovu Hejnc Nič izjavio je da je petoro oslobođenih Srba u 18.35 sati prebačeno u regionalni centar Kosovske verifikacione misije u Kosovskoj Mitrovici, gde su ih članovi KVM predali lokalnim vlastima. Nič je rekao da ne zna da li je „OVK" postavila uslov za oslobađanje Srba, a nije mogao da navede ni mesto njihovog oslobađanja.

R. Barjaktarević


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.