GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Subota-nedelja 23-24. januar 1999.
 Broj 228
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
U sudaru „juga" i autobusa GSP preksinoć u Ulici LJutice Bogdana

Poginuli Dušan Veselinov i Savka Budisavljević

Prosuta voda i ulje na putu uzrok nesreće. Vesna Lončarević (50) teško povređena. U krvi vozača autobusa nije bilo alkohola

Slika-1BEOGRAD - Beograđani Dušan Veselinov (50), sin bivšeg političara Jovana Veselinova, i Savka Budisavljević (50) poginuli su preksinoć u saobraćajnoj nesreći u Ulici LJutice Bogdana ispred broja 18, preko puta severne tribine stadiona Crvene zvezde. Vesna Lončarević (50), supruga Veselinova, zadobila je teške telesne povrede. S polomljenim rebrima, rukom i nogom, Lončarević, koja je sedela na zadnjem sedištu auta, posle nezgode je prebačena u Urgentni centar na Odeljenje šok B, a vozač autobusa priveden u KBC Bežanijska kosa radi alko-testa. Nalazima je utvrđeno da u njegovoj krvi nije bilo alkohola.

Uzrok sudara gradskog autobusa (BG 854 - 398) i „jugo tempa 1.1" (BG 142 - 093) je, kako „Glas" saznaje, prosuta voda i ulje na putu, zbog čega je „jugo" koji se kretao iz pravca Dedinja proklizao i prednjim delom udario u autobus koji je neposredno pre toga krenuo sa stajališta. Kad je vozač autobusa video da mu u susret dolazi vozilo, pokušao je da skrene udesno kako bi izbegao sudar, ali je usledio strahoviti udarac.

Niko od tridesetak putnika autobusa GSP koji je saobraćao na liniji 59 od Petlovog brda do Prokopa nije povređen. Koliko je udarac bio silovit govori i to da tela poginulih iz smrskanog vozila nisu mogla da se izvuku sve dok vatrogasci pneumatskim makazama nisu isekli limariju, a identitet žrtava bio je poznat tek u jutarnjim satima.

G. J.

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.