GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Subota-nedelja 23-24. januar 1999.
 Broj 228
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Predsedavajući OEBS, Knut Volebek najavio juče u Beogradu

Arbur ipak na Kosovu?

Pomak u ključnim pitanjima, pritisak ostaje. Voker bio glavni posao
 

Voker do kraja mandata
„Promena odluke o Vokeru bila je moj osnovni posao u Beogradu... uopšte, raspon mojih aktivnosti je uzak - moram da obezbedim poštovanje postignutih sporazuma", rekao je Volebek. Volebek je rekao da mu je Jovanović pismeno potvrdio da će Voker u Jugoslaviji sigurno ostati do kraja godišnjeg mandata OEBS na Kosovu, procenivši da bi njegovo proterivanje ugrozilo posmatračku misiju.

BEOGRAD (Beta) - Predsedavajući OEBS i šef norveške diplomatije Knut Volebek izjavio je juče u Beogradu da bi jugoslovenske vlasti mogle da prime istražitelje Međunarodnog suda za ratne zločine.

Volebek je novinarima u beogradskom hotelu Hajat rekao da je „u dugim i teškim" razgovorima obezbedio zamrzavanje odluke jugoslovenskih vlasti o proterivanju šefa KVM Vilijama Vokera i nagovestio „izvestan pomak" u drugim ključnim pitanjima. On je preksinoć razgovarao sa šefom jugoslovenske diplomatije Živadinom Jovanovićem, a potom sa predsednikom Slobodanom Miloševićem.

Pozivajući sukobljene strane da sada budu uzdržane, on je rekao da KVM „radi važan posao", da stvara ambijent za političke pregovore. On je nagovestio pomake u „nerešenim fundamentalnim pitanjima", odnosno spremnost Beograda da sa Kosova povuče višak snaga bezbednosti.

„Radimo na formulacijama prihvatljivim i Beogradu i ekipi Luiz Arbur. Razgovori se nastavljaju", rekao je kratko Volebek.

On je zahvalio međunarodnoj zajednici za „produžen pritisak" na Beograd u sporu oko Vokera i procenio da će taj pritisak biti nastavljen i pojačan.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.