GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 20. januar 1999.
 Broj 225
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Generali NATO preneli odlučnu poruku Zapadnog vojnog saveza

Klark i Nauman oštro upozorili Miloševića

Obustaviti vojno - policijske operacije, preispitati odluke o proterivanju Vokera i zabrani ulaska u SRJ Arbur. U protivnom slede odlučne mere međunarodne zajednice

BRISEL (Beta) - Generali NATO Vesli Klark i Klaus Nauman su u Beogradu predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću preneli „odlučnu poruku" Atlantskog saveza da mora obustaviti vojno-policijske operacije širih razmera na Kosovu i „preispitati" odluke o proterivanju šefa misije OEBS Vilijema Vokera i zabrani ulaska u SRJ tužiocu Haškog tribunala Luiz Arbur, rekli su juče izvori NATO u Briselu.

Bićemo veoma jasni

Pre odlaska za Beograd, general Klark je juče pre podne u Briselu za CNN izjavio: „Verujte mi, biće to veoma jasna i veoma direktna poruka". U intrevjuu za Radio BBC, Klark je izjavio da su snage NATO spremne za akciju i da Milošević ne treba da ima iluzije o angažovanosti Alijanse povodom krize na Kosovu.

 

U protivnom, vlasti SRJ će morati da se suoče sa novim, odlučnim merama međunarodne zajednice i, „ako, u krajnjoj meri, ne bude drugog izbora, neće se oklevati ni sa primenom već prisutne vojne pretnje" udarima NATO.

Oni su dodali da je Miloševiću takođe stavljeno do znanja da mora da povuče ponovo razmešten „prekomeran broj vojno-policijskih snaga" i omogući „poštenu i nezavisnu istragu ubistva Albanaca u selu Račak".

Od Klarka i Naumana se očekuje da što pre podnesu izveštaj o razgovorima sa Miloševićem, jer će se sutra u Briselu sastati predstavnici šest zemalja Kontakt grupe koji će podrobno razmotriti prilike na Kosovu.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.