GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 19. januar 1999.
 Broj 224
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Tačno u podne, Dejan Savićević potpisao drugu vernost našem najtrofejnijem klubu

Zvezdi sinuo (i)Deja

Planirao sam i da obučem dres moje Budućnosti, međutim, predsednik Džajić i njegovi saradnici rešili su određene tehničke smetnje i omogućili mi dolazak u Beograd

Dejan Savićević, juče tačno u podne, u prostorijama FS Beograda, stavio je potpis na šestomesečni ugovor sa Crvenom zvezdom.

Tako je popularni Dejo, posle okruglo deset godina, još jednom ozvaničio ljubav sa crveno-belima. U trofejnu salu, gde su ga čekali brojni novinari, fotoreporteri i kamermani, ušao je nesigurnim korakom. Tremu nije mogao da sakrije, a kako je ostao neposredan i iskren, kakav je oduvek bio, predstavnicima „sedme sile" je, uz dečački osmeh, priznao:

- Znate šta, sada imam veću tremu nego pre deceniju, kada sam prvi put predstavljen kao Zvezdin igrač. No, najvažnije je da kao i onda imam motiva na pretek- uverava Dejan Savićević.

Šta je presudno uticalo na Vašu odluku?

Nema problema za 10
U vreme kada je sa Zvezdom osvajao svet, Savićević je vodio veliku borbu za dobijanje dresa sa brojem 10. Hoće li istim povodom, ponovo biti nesuglasica? - Nema govora o tome. To je nekada bio problem, sada ne- iskusno je „Genije"uzvratio na novinarsko pitanje.

Biću opet onaj stari
Fudbaleri i stručni štab crveno-belih juče su otputovali u Francusku i večeras će odmeriti snagu sa Lensom. Za to vreme Dejo će trenirati na našem najvećem stadionu. - Danas počinjem sa treninzima i radiću u društvu igrača, koji su nešto kasnije stigli. Siguran sam da ću brzo biti onaj stari, uostalom, nagovešteno je to i u Izraelu- kaže Savićević.

 

- To što je Zvezda bila i ostala veliki klub, što smo se zajedničkim snagama popeli na krov sveta i što igrajući u njoj čovek ima uvek volje i želje za dokazivanjem. Planirao sam i da obučem dres moje Budućnosti, međutim, predsednik Džajić i njegovi saradnici su rešili određene tehničke smetnje i omogućili mi dolazak u Beograd.

Napravili ste pauzu po završetku SP?

- Iskoristio sam to vreme da saniram povredu, osvežim se i napunim baterije. Potpuno sam spreman za nova iskušenja.

A njih će u nastavku prvenstva biti na pretek?

- Zvezdin cilj u ovoj sezoni je dobijanje pehara namenjenog osvajaču Kupa i to je jedan od razloga zbog kojih sam angažovan. Da ne verujem u sebe i klupske drugove, ne bih ni prihvatio takav izazov. Samo da me povrede zaobiđu i sve će se odvijati prema očekivanju „delija" i klupskog rukovodstva.

Koliko ste upoznati sa vrednostima saigrača?

- Za vreme boravka u Italiji često sam putem satelita pratio utakmice Crvene zvezde, tako da sam prilično informisan o timskom i kvalitetu pojedinaca. U minulom prelaznom roku stiglo je i nekoliko vrsnih pojačanja i nema nikakve dileme da će trener Vojin Lazarević biti u prilici da sastavi moćan tim.

Da li biste nekog posebno istakli?

 

Generalni direktor Vladimir Cvetković oduševljen
... Istorijski dan
Čelnici našeg najtrofejnijeg kluba su na radost armije navijača u svoje redove doveli spektakularno pojačanje. Dejan Savićević je bio jedan od ključnih igrača kada je Crvena zvezda 1991.godine osvojila prvenstvo Evrope i sveta. - Dejo je na naše ogromno zadovoljstvo prihvatio ponudu i rešio da još jednom obuče Zvezdin dres. Na „Marakani" će ostati najmanje šest meseci, a onda ćemo ponovo sesti za sto i razgovarati. Takođe, odlučili smo da Savićević u prolećnom delu prvenstva bude kapiten ekipe- rekao je predsednik crveno-belih, Dragan Džajić. Generalni direktor kluba Vladimir Cvetković, ne krijući uzbuđenje, prokomentarisao je povratak popularnog Deje na stadion u LJutice Bogdana: - U životu svakog kluba obično su trofeji ti koji postaju deo klupske istorije. Međutim, ima i događaja koji dobiju takav status, a takav se upravo danas zbio, kada je naše redove pojačao Dejan Savićević. Na ovaj način Dejan je i definitivno vezao sebe uz Zvezdu i obrnuto, i pri tom, potpuno je nevažno hoće li ostati sa nama šest, 26 meseci ili 26 godina- istakao je Cvetković.

 

- Dobar je Gojković, tu je i Pantelić, pa onda mladi Aćimović, Dudić i Drulić, zatim Škorić. I, da ne nabrajam dalje.

Igranjem u Zvezdi postižete i dodatni efekat: bićete sve vreme na oku saveznog selektora Živadinovića?

- Naravno da se nisam odrekao reprezentativnih ambicija i da imam još mnogo toga da kažem u plavom dresu. Verujem da ću ubrzo dostići staru formu, da ću tresti mreže u svom stilu i tada za selektora Živadinovića zaista neće biti dileme.

Hoćete li na „Marakani" ostati i po isteku ovih šest meseci?

- Važno je da sam opet u klubu s kojim sam ostvario nezaboravni podvig i da sam, nakon višegodišnjeg boravka u inostranstvu, ponovo u njemu. Daću sve od sebe, a onda, u junu ćemo videti šta i kako dalje- zaključio je proslavljeni internacionalac Dejan Savićević.

M.PlaziniĆ

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.