GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sub - Ned 16.-17. januar 1999.
 Broj 222
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Košarkaši „Hornetsa" traže od uprave da zadrži našeg inernacionalca, problem je međutim-novac

Igrači hoće Divca Šarlot nema para!

U ponedeljak startuje prelazni rok za slobodne agente

Entoni Mejson se početkom tekuće sedmice priključio pripremama Šarlot Hornetsa, na kojima se od ranije nalaze Del Kari, Rid, Bobi Fils, Trejvis Vilijams, i ruki Riki Dejvis. Po dolasku u trening kamp Hornetsa, koji se zvanično otvara u ponedeljak, Mejson je izjavio da će insistirati u razgovoru sa vlasnikom Šarlota Džordžom Šinom i menadžmentom kluba da se uloži maksimum napora kako bi se obnovio ugovor sa prvim centrom Vlade Divcem.

- Mislim da je za naš tim od vitalnog značaja da vrati Divca nazad. To je moje mišljenje koje baziram na iskustvu iz prethodne dve sezone. Moje mišljenje nije usamljeno, jer znam da i ostali momci u timu isto razmišljaju. Za sada u timu imamo četiri startera iz prošle sezone i želimo da se vrati peti, jer je Vlade veliki i bitan deo našeg tima. Ako se to dogodi biću presrećan - predočio je svoj stav Mejs.

Prema pisanju lokalnog Vinston Salem žurnala Mejsonova želja neće biti uslišena, jer se ne očekuje da će Šarlot ponuditi dovoljno novca Divcu, čija je tržišna vrednost blizu deset miliona dolara po sezoni. Mejs je koncizno odreagovao na informaciju iz lokalnog dnevnika pitanjem: da li Šarlot želi pobednički tim ili ne? Ako želi pobede onda mora da plati Divca.

- Ako imamo dobrog centra kao što je Divac onda ćemo nastaviti da pobeđujemo. Mi možemo da stignemo do plej - ofa, ali kada treba igrati velike utakmice onda nam treba legitimni centar, a Divac je upravo to - rekao je bivši košarkaš NJujorka i Turka iz Ankare.

U ponedeljak se širom otvaraju kapije trening kampa Hornetsa na mitskom košarkaškom svetilištu na Čepel Hilu. Ujedno, u ponedeljak startuje prelazni rok za slobodne agente.

Prošlosezonski centarski duet Hornetsa Vlade Divac i Met Gajger imaju status slobodnih agenata.

B.J.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.