GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sub - Ned 16.-17. januar 1999.
 Broj 222
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Posle prekjučerašnjeg hapšenja i ranjavanja na Mirijevu

Napadač na policiju preminuo u bolnici

BEOGRAD - Vladimir Vuković (22) iz Beograda, koji je ranjen prekjuče prilikom trosatnog spektakularnog hapšenja i teškog ranjavanja u ulici Matice srpske 38 u naselju Mirijevo, preminuo je juče u Urgentnom centru.

Sa ranama u stomaku, nozi i dve u glavi zadobijenim od ispaljenih hitaca iz policijskog kalašnjikova Vuković je na mestu nesreće davao znake života. Odmah po dolasku u Ugrentni centar operisan je i prebačen na odeljenje šoka B, gde je i umro.

Vuković je već duže vreme izbegavao da se javi na izdržavanje zatvorske kazne po pravnosnažnoj presudi, zbog čega je policija tog kobnog dana i zakucala na njegova vrata. Pored toga bio je osumnjičen i za još dva razbojništva.

Kako smo saznali od našeg izvora Vuković se na specifičan način opirao hapšenju.

hapšenju. Kada je policija zakucala na vrata njegovog stana Vuković je postavio čiviluk na ulazu, čime je onemogućio da policija dođe do njega. Kroz blokirana vrata ispalio je iz niklovanog CZ 99 dva metka na inspektore, a potom je otrčao do zastakljene čajne kuhinje, razbio staklo i ponovo zapucao na policajce, ali meci su završili u službenom automobilu. Na licu mesta pronađene su dve bombe kašikare kojima je pretio da će dići u vazduh sebe, majku i devojku.

Vuković je, kako je „Glas javnosti" već pisao, dobro poznat policiji. Već kao maloletnik došao je u sukob sa zakonom. Kao petnaestogodišnjak bio je pritvoren na odeljenju za maloletnike Centralnog zatvora. Posle izlaska nastavio je stranputicom i ponovo krajem 1996. godine zbog razbojništva i krađe kola dospeva u beogradski Okružni zatvor. Na kraju i treći put dospeva iza rešetaka, odakle po izricanju zatvorske kazne, ponovo zbog razbojništva, izlazi pred Novu godinu, čekajući pravnosnažnu presudu. Kako se tvrdi u Mirijevu Vuković je nekoliko godina narkoman.

G. J.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.