GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sub - Ned 16.-17. januar 1999.
 Broj 222
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Povodom špekulacija o razmeni, predsednik Vojnog suda u Nišu Vukadin Milojević izjavio

Devetorici Albanaca produžen pritvor

NIŠ (Beta) - Predsednik Vojnog suda u Nišu Vukadin Milojević izjavio je juče da je devetorici kosovskih Albanaca uhapšenih pre mesec dana posle incidenta na jugoslovensko - albanskoj granici produžen pritvor za još 60 dana.

U oružanom graničnom incidentu u blizini karaule „Liken" 14. decembra prošle godine ubijeno je 36 lica iz grupe od oko 140 koja je pokušala da pređe granicu. Devetoro kosovskih Albanaca koji su tom prilikom uhvaćeni, među kojima je i dvoje maloletnika, lišeni su slobode i određen im je pritvor u trajanju od mesec dana.

U tom incidentu uhvaćeni su: Spahiju Bljekim (28) iz sela Rudnik u opštini Srbica, Ismet Mazreku (42) selo Mališevo opština Orahovac, Enver Krasnići (26) iz Oračice u opštini Štimlje, Azem Sume (27), iz Đeneral Jankovića u opštini Kačanik, Belaća Šerif (28) iz Gornjeg Potočana u opštini Orahovac, Balaži Samet (22) iz sela Đeneral Janković u opštini Kačanik i Belaći Nazmi (22) iz Gornjeg Potočana u opštini Orahovac.

Protiv njih je vojni tužilac u Nišu doneo rešenje o sprovođenju istrage, dok je protiv dvoje maloletnika podneo zahtev za pokretanje pripremnog postupka. Maloletnici koji su uhapšeni posle graničnog incidenta su D. Đ. (18) iz sela Duga i maloletna M. R. (17) iz sela Likovac u opštini Srbica.

Milojević je juče rekao da istraga protiv devetoro uhapšenih još nije završena i dodao da „nema ničeg novog u tom slučaju".

Puštanje na slobodu tih devetoro pritvorenih kosovskih Albanaca separatistička „Oslobodilačka vojska Kosova" isticala je kao uslov za oslobađanje osam otetih pripadnika Vojske Jugoslavije.

Posle oslobađanja osam vojnika u sredu, OVK je saopštila da je dogovor o tome postignut pošto su jugoslovenske vlasti pristale na razmenu. Predstavnici vlasti u Beogradu ističu da su vojnici oslobođeni „bezuslovno".

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.