GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sub - Ned 16.-17. januar 1999.
 Broj 222
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
OEBS potvrdio da se vode borbe na području Štimlja

LJudi napuštaju kuće

PRIŠTINA (Beta) - Portparol Kosovske verifikacione misije (KVM) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Prištini Sendi Blajt potvrdio je da se na području Štimlja vode borbe između snaga bezbednosti i separatističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

On je agenciji Beta rekao da KVM ima izveštaje o artiljerijskoj i pešadijskoj vatri na području sela Račak, Malo Polje i Petrovo i da verifikatori pokušavaju da na terenu stupe u kontakt sa obema stranama kako bi ih privoleli da prekinu sukobe. Blajt je rekao da su za sada nejasni razlozi zbog kojih su otpočeli današnji sukobi i da nema podatke o eventualnim žrtvama.

„OVK" prošle godine zarobila 282 osobe
ŽENEVA - Portparol Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava Hose Dijaz izjavio je juče da su albanski teroristi na Kosmetu prošle godine zarobili 282 osobe i da se za sudbinu 136 osoba još uvek ništa ne zna, javlja agencija Frans pres. Prema podacima beogradske kancelarije Visokog komesarijata za ljudska prava od 7. decembra „Albanci sa Kosova su oteli" 282 civila i policajca, izjavio je Dijaz i dodao da se od tog broja još ne zna za sudbinu 136 lica. Ostali su ili oslobođeni, ili su pobegli, ili su ubijeni, konstatovao je portparol, uzdržavajući se od komentarisanja takvih postupaka terorista.

 

Prištinski Medija centar je juče ujutro javio da je policija, u potrazi za ubicama Svetislava Pržića koji je pre pet dana poginuo prilikom napada na policijsku patrolu kod sela Slivovo, blokirala selo Račak u opštini Štimlje.

Albanski izvori u Prištini tvrde da je u borbama na području Štimlja poginuo najmanje jedan, a ranjena su četiri Albanca.

Informativni centar kosovskih Albanaca (KIC) saopštio je da je stanovništvo sela oko kojih se vode borbe počelo masovno da napušta svoje kuće.

Srpski izvori su potvrdili da je u jučerašnjim borbama bilo žrtava, ali nisu precizirali da li je reč o Albancima ili pripadnicima policije.

Sendi Blajt je izjavio da KVM nema podatke o sukobima kod Podujeva i na ostalim područjima Kosova.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.