GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 15. januar 1999.
 Broj 221
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Talentovani napadač crveno-beli dres Vojvodine zamenio za iste boje najtrofejnijeg kluba

Lerinc Zvezdin četiri godine !

U danima kada je čitava sportska javnost u Jugoslaviji poglede usmerila na Dejana Savićevića, grozničavo iščekujući njegov povratak na „Marakanu", u Crvenu zvezdu stigao je Leo Lerinc! Bivši fudbaler Vojvodine, koji je u ponedeljak dobio raskid ugovora sa Novosađanima, peto je pojačanje crveno-belih ove zime. Posle Mihajla Pjanovića, Branka Boškovića, Vladislava Mirkovića i Aleksandra Kocića, žestoka konkurencija na „Marakani" postaje paklena. Još kada stigne Savićević...

Juče u prostorijama FSB, nešto iza 13 časova, bez pompe, bivši mladi reprezentativac Jugoslavije stavio je paraf na četvorogodišnju vernost Crvenoj zvezdi. Posle potpisa i prva izjava u crveno-belom.

- U minulom periodu gledao sam samo u jednom pravcu - ka inostranstvu. A, onda je iskrsla ponuda Crvene zvezde i dileme gde ću nastaviti karijeru više nije bilo. San i vrhunac karijere svakog jugoslovenskog fudbalera je da obuče crveno-beli dres. Dobro se znaju ambicije našeg najtrofejnijeg kluba, uspesi na sva tri fronta su imperativ i to je bio još jedan bitan momenat prilikom odluke da se preselim na „marakanu". Takođe, iz Zvezde ću u inostranstvo otići na velika vrata, a ne kako bi to uradio sada - u dahu govori Leo Lerinc.

O konkurenciji nije potrebno trošiti reči, svestan je toga i Lerinc, ali mladi as, kako i priliči igračima velikog formata, pun je vere u sopstvene kvalitete.

- Ne plaši me konkurencija. Na meni je da radim sa sto odsto snage, pružam sve od sebe, a na šefu stručnog štaba je da odluči ko će igrati. Jedno je sigurno, Zvezda me ne bi dovodila da ne zna moje kvalitete.

Dakle, čeka se još Savićević, a mogućnost da zaigra sa „Genijem" raduje i Lerinca.

- Čast je igrati sa takvim velemajstorom kakav je Savićević. Sigurno bi bio veliko pojačanje za Zvezdu - zaključio je Lerinc koji će se šefu Vojinu Lazareviću javiti danas na jutarnjem treningu.

B. Cvetojević

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.