GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 15. januar 1999.
 Broj 221
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Srpski pokret obnove postigao dogovor o ulasku svojih ljudi u kabinet Momira Bulatovića

Drašković potpredsednik?

Komneniću resor informisanja, Božić bez portfelja, Nenadović ministar za unutrašnju trgovinu

BEOGRAD - Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, uskoro će doći mesto potpredsednika Vlade Savezne Republike Jugoslavije, saznaje „Glas" od pouzdanog izvora u vrhu Socijalističke partije Srbije.

Krunić gradonačelnik, Mihailović predsednik IO
Kako je rečeno novinaru „Glasa" između SPS i SPO postignut je i dogovor o prevazilaženju stanja u vlasti Beograda koji posle smenjivanja Zorana Đinđića nema gradonačelnika. Naš izvor tvrdi kako je sasvim izvesno da će socijalisti i SPO zajedno na prvoj sednici Skupštine Beograda za novog gradonačelnika izabrati Spasoja Krunića, dok će njegovo mesto predsednika Izvršnog odbora preuzeti Vojislav Mihailović.

 

Pregovori o rekonstrukciji kabineta saveznog premijera Momira Bulatovića, koji su se otegli na više od pola godine, kako nam je rečeno završili su preksinoć ličnim dogovorom Slobodana Miloševića sa Vukom Draškovićem. Predsednik SPO uspeo je da izdejstvuje i tri ministarska mesta u Vladi. Naš izvor tvrdi da će se ministrima uskoro zvati i: Milan Božić koji bi trebalo da postane ministar bez portfelja, Milan Komnenić će popuniti pre dva dana upražnjeno mesto Gorana Matića na funkciji saveznog sekretara za informisanje, dok je advokat iz Valjeva Aleksandar Nenadović viđen kao ministar za unutrašnju trgovinu.

Sagovornik „Glasa" dalje tvrdi da u pregovore o Vladi Srpska radikalna stranka „skoro da nije bila ni uključena", dok je Nova demokratija odbila ponudu koja je posredno došla od predsednika SRJ uz objašnjenje da „aktuelnu Saveznu vladu smatra veštačkom tvorevinom".

Izvor „Glasa" iz SPS zadovoljno je zaključio da su sada i Vojislav Šešelj i Vuk Drašković „pri ruci" predsedniku Miloševiću, što stvara odlične uslove za kontrolu političkih aktivnosti:

- Milošević će i jednog i drugog primati u proseku na svaki drugi dan na konsultacije. Šešelju će govoriti da je Vuk loš, a Vuku će pričati isto za Šešelja. Time će obezbediti levici potpunu sigurnost u obe vlade - tvrdi naš sagovornik.

M. T.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange