GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak >12. januar 1999.
 Broj 218
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Trojica učesnika „bombaškog procesa" u Subotici pušteni iz pritvora, nastavak sledi

Istražni sudija oslobodio, javni tužilac goni

SUBOTICA - Lajoš Šok, istražni sudija subotičkog Okružnog suda, pustio je iz pritvora Sašu Spremu (28), vlasnika privatne benzinske pumpe „Kelebija Petrol", Stevana Ilića (33), Željka Lazića (31) i Dobricu Jakšića (31), pošto je okončana istraga u „bombaškom procesu", a opštinski javni tužilac podigao optužnicu protiv ove četvorice Subotičana.

Policija ih je pritvorila pre mesec dana, tačno četiri godine pošto je bačena „kašikara" na poslovnu zgradu „Elektrovojvodine" u Subotici.

Optužnica ih tereti da su u oktobru 1995. godine bacili bombu na KUD „Nepker" u Subotici i decembra 1996. godine na privatnu benzinsku pumpu „Europetrol", čime su izazvali krivično delo opšte opasnosti, neovlašćeno nabavljanje, držanje, nošenje i razmenu vatrenog oružja, municije i eksploziva.

Iz pritvora su izašla samo trojica „bombaša". Jakšić je zadržan jer je aktiviran zahtev Okružnog suda. Novi pritvor Jakšića usledio je zbog osnovane sumnje da je počinio privredni prestup zloupotrebivši službeni položaj i pomogavši Dušanu Krndiji, vlasniku „Lajt elektronika" i Silviji Kovačić, vlasnici „Ledi Bukovski", da „operu" oko 400.000 dinara.

V. K.

Umešani i u predmet „Miroslav Barović"
Stevan Ilić i Željko Lazić spominju se i u predmetu Miroslava Barovića, bivšeg policajca koji je pre nekoliko meseci osuđen zbog razbojništva i ubistva na 13 godina zatvora. Drugooptuženi u tom predmetu bio je Ilić koji je osuđen na četiri godine i 11 meseci zatvora zbog teške krađe, neovlašćenog pribavljanja i nošenja oružja, falsifikovanja službene isprave i posedovanja opojnih droga. Za krivično delo teške krađe tada je osuđen i Lazić na godinu i dva meseca zatvora.

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange