GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 11. januar 1999.
 Broj 217
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Petar Đokić dobio od mandatara zahtev za sazivanje sednice Parlamenta

Skupština RS o Vladi za nekoliko dana

Miljuš me zbunjuje i zabrinjava, on ne može da shvati odnose i stanje u RS

BIJELJINA - BRČKO (Beta-FoNet) - Predsednik Skupštine Republike Srpske Petar Đokić potvrdio je juče da je od mandatara Brane Miljuša kasno u subotu dobio zvanični zahtev za sazivanje sednice parlamenata na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada. U izjavi agenciji Srna on nije mogao da precizira kada će biti zakazano zasedanje parlamenta, dodajući da će to znati za nekoliko dana. Petar Đokić je u subotu nazvao paušalnim i nesuvislim izjave Brane Miljuša o konceptu Vlade RS prema kojem bi stranke iz Federacije BiH dobile značajan broj mandata. - Sve ono što mandatar govori prilično me zbunjuje i na određen način zabrinjava što smo uopšte došli u situaciju da imamo takvu ličnost za mandatara - rekao je Đokić, dodajući da je očigledno da „gospodin Miljuš ne može da shvati sveukupne odnose i stanje u RS". Đokić smatra da je očigledno da ni Nikola Poplašen nije dovoljno procenio kakvoj ličnosti daje mandat i da je svakog dana jasnije da je reč o lošem predlogu. On je i demantovao informacije prema kojima je Miljuš zatražio da se tokom slave RS sretnu u Brčkom.

Pobeđujem
- Ispunio sam ono što sam rekao - da ću u rekordno kratkom roku obavestiti predsednika parlamenta da može sazvati sednicu. Sada je u njegovoj nadležnosti da zakaže sednicu - rekao je za Srnu Miljuš. Mandatar je ubeđen da će imati većinsku podršku poslanika. - Ne da mislim, već znam da ću imati većinu poslanika - tvrdi Miljuš.

Kecmanović novi mandatar?
BEOGRAD - Brane Miljuš, iako ubeđen da će uspeti da obezbedi skupštinsku većinu, nagovestio je da bi u slučaju njegovog neuspeha naredni mandatar mogao da bude Nenad Kecmanović, prenela je SRNA. Tim povodom juče smo razgovarali sa Kecmanovićem koji nije želeo da opširnije komentariše informaciju prema kojoj će mu Nikola Poplašen ponuditi mesto trećeg mandatara za sastav Vlade RS. Kecmanović je samo kratko rekao: - Ako bi mi eventualno i bio ponuđen, ne bih prihvatio mandat za sastav Vlade RS.

D. T.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange